World Cup 2018- GRUPA C: Australia

Australia, sau de „The Socceroos“, așa cum li se spune, au ajuns în Rusia după cea mai dură campanie de calificare din istorie: 22 de meciuri și peste 250.000 de kilometri parcurși. Antrenorul Ange Postecoglou a plătit tribut pentru această aventură epică, nereușind calificarea automată, iar înlocuitorul său este Bert van Marwijk, cel care nu și-a prelungit contractul cu saudiții, cei care le luaseră fața australienilor.

Australia

LECȚIA DIN CALIFICĂRI
Australia a fost vreme bună în cursa pentru calificarea automată, dar patru remize la rând au adus-o după japonezi și saudiți. Au avut de trecut două tururi de calificare, și experiența lui Cahill, autor a două goluri în returul cu Siria, și tripla lui Mike Jedinak, în cel cu Honduras, au dus-o la Mondiale.

PUNCTE FORTE
Nu renunță nicicând. Apoi portarul lui Brighton, Matt Ryan, creativitatea lui Aaron Mooy (Huddersfield), Tom Rogic (Celtic) sau Massimo Luongo (QPR).

PUNCTE SLABE
Van Marwijk caută soluții pentru defensivă, care s-a dovedit vulnerabilă. Opțiunile sunt puține, astfel că un Cahill, ajuns la 38 de ani, nu poate rata lotul.

CEL MAI PROBABIL SĂ…
Fie duri. Australienilor le place jocul bărbătesc, iar Van Marwijk a fost antrenorul Olandei la celebrul atac dur al lui Nigel de Jong împotriva lui Xabi Alonso din finala CM 2010.

CEL MAI PUȚIN PROBABIL SĂ…
Joace cu trei fundași. Postecoglou nu o să uite că a încercat acest sistem.

CE SPERĂ EI SĂ SE ÎNTÂMPLE
Australienii vor să evite o umilință contra Franței, iar apoi să învingă Danemarca și Peru.

CE SE VA ÎNTÂMPLA
Vom avea parte de multă luptă și puțină clasă.

JUCĂTOR CHEIE: AARON MOOY

MooyA jucat în Insulă în start de carieră, dar în 2012 a revenit în țara sa natală. Manchester City l-a remarcat la Melbourne City și l-a readus în Anglia. L-a împrumutat la Huddersfield, echipă care l-a transferat ulterior cu o sumă record în cazul unui „cangur“ după ce a readus echipa în Premier League după 45 de ani. E idolul fanilor, care-l asea­mănă cu Iniesta și Pirlo.

SELECȚIONER: BERT VAN MARWIJK
A câștigat Cupa UEFA cu Feyenoord, a fost finalist cu Olanda la CM din 2010. N-a convins la echipele din Germania, iar acum vine de pe banca saudiților, pe care i-a calificat la CM.

Van Marwijk

FORMAȚIA PROBABILĂ (1-4-5-1): Ryan- Degenek, Sainsbury, Wright, Behich- Leckie, Mooy, Jedinak, Rogic, Luongo- Juric.

PALMARES LA WORLD CUP

Membru FIFA din 1963
1966 Nu s-au calificat
1970 Nu s-au calificat
1974 Grupe
1978 Nu s-au calificat
1982 Nu s-au calificat
1986 Nu s-au calificat
1990 Nu s-au calificat
1994 Nu s-au calificat
1998 Nu s-au calificat
2002 Nu s-au calificat
2006 Optimi de finală
2010 Grupe
2014 Grupe

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top