World Cup 2018- GRUPA E: Brazilia

Brazilia a fost mereu una dintre favoritele turneului. Însă înfrângerea cu 7-1 contra Germaniei la Cupa Mondială din 2014 şi două ieşiri stânjenitoare din Copa America i-au lăsat pe mulţi să creadă că această echipă a Braziliei este cea mai slabă din istorie – una care aproape a ratat Cupa Mondială pentru prima dată.

Brazilia

Victoria cu 3-0 în faţa Argentinei în noiembrie 2016 este greu de explicat. Paulinho – care nu a convins la Totenham, s-a transformat radical la Barcelona devenind titular incontestabil – a marcat al treilea gol al Braziliei, iar selecționerul Tite a alergat toată tuşa pentru a celebra cu jucătorii lui. Mai târziu, ceva neaşteptat s-a întâmplat: fanii brazilieni scandau numele selecționerului. A fost doar al cincilea lui meci la conducerea Selecao. Poziția lui Tite este atât de stabilă încât şi selecţiile lui ciudate (Giuliano de la Fenerbahce, Taison de la Shakthar Donetsk) au ridicat puţine suspiciuni. Până acum, majoritatea deciziilor sale au fost confirmate de jocul bun.

Pe Tite îl ajută faptul că Brazilia a avut 32 de puncte din 36 posibile în calificări sub comanda sa, dar dragostea suporterilor pentru el se datorează de asemenea și lui Neymar şi restului echipei care şi-au regăsit pofta de joc sub comanda lui. Chiar şi înaintea umilirii în faţa Germaniei, era o îngrijoare că jucătorii și-au pierdut bucuria de a juca când îmbrăcau legendarul tricou galben. Acum nu mai este așa.

Nu toți cred în Brazilia că jucătorii lor vor zbura spre victorie. Optimismul nu este aşa ridicat cum era pentru Cupa Mondială din 2014. Un sondaj făcut de ziarul Folha de Sao Paulo a arătat că doar 47% dintre cititori consideră Brazilia ca fiind favorită, în comparaţie cu 68% acum patru ani. Asta arată că încă există răni de vindecat între echipă şi publicul care îi adora. Un Neymar pregătit şi în formă i-ar ridica şansele Braziliei fără îndoială. Ei doar pot spera că va fi pregătit să joace la capacitate maximă după accidentarea suferită.

Lecţia din calificări
Să aibă un plan B. Pe lângă opţiunile lor pentru banca de rezerve care îi include pe Roberto Firmino şi Willian, Brazilia nu a găsit încă un jucător care poate schimba soarta unui meci când Neymar lipseşte sau nu este la nivelul lui cel mai bun. Tite crede că Douglas Costa poate fi omul pentru această poziţie, dar nu are prea mult timp la dispoziție să testeze acest lucru.

Puncte forte
Brazilia a terminat 2017 având cea mai bună defensivă din istoria lor într-un an calendaristic, cu doar 4 goluri primite în 11 meciuri. Acest record nu ar trebui să fie o surpriză, totuşi, având în vedere calitatea defensivei lor, care include doi portari de elită precum Ederson şi Alisson și fundașii Dani Alves, Marquin-hos, Miranda şi Marcelo, plus Casemiro în faţa lor. Spiritul de echipă a fost îmbunătăţit: jucătorii pun binele echipei înaintea chestiunilor personale și acest lucru este valabil și pentru Neymar. Nu a fost aşa sub comanda lui Dunga, a cărui concediere a fost sărbătorită de aproape toată echipa.

Puncte slabe
Să spargă o apărare cu trei fundași a fost cea mai mare durere de cap a lor. Tite a admis că trebuie să caute o strategie după un 0-0 contra Angliei în noiembrie anul trecut. El ştie că Serbia şi Costa Rica vor juca în același sistem.

Cel mai probabil să…
Rateze meciurile rivalelor din Rusia ca să se uite la telenovele la televizor.

Cel mai puţin probabil să…
Întreacă limita pe reţelele de socializare. David Luiz a fost criticat din cauza postărilor consistente în timpul turneului final din 2014, mai ales după ieşirea ruşinoasă a Braziliei.

Ce speră ei să se întâmple
Să treacă cu uşurinţă de grupe, să redescopere joca bonito şi apoi să vindece vechile răni în finală în faţa Germaniei. Uşor, într-adevăr.

Ce se va întâmpla
Să facă un progres constant, să întâlnească Germania în finală….şi să piardă. Dar nu cu 7-1, ci cu mai puțin.

JUCĂTOR CHEIE: Neymar

NeymarDupă ce brazilienii au obosit citind știrile privind noutățile degetului fracturat de la picior al lui Neymar, acesta este doar ultimul capitol în relaţia de iubire-ură cu starul lor de la PSG. Dacă Neymar aduce acasă Braziliei a şasea Cupă Mondială, fanii vor fi dispuşi să închidă un ochi la adolescenţa prelungită a lui Neymar.

 

SELECȚIONER: Tite
Brazlianul de 56 de ani are altă fire față de predecesorul lui, Dunga. Acesta este foarte deschis şi are discuţii prietenoase cu reporterii. A adus înapoi mândria unei naţiuni după umilința de pe Estadio Mineirao din Belo Horizonte, 2014.

Tite

FORMAȚIE PROBABILA (1-4-3-2-1): Alisson- Dani Alves, Marquinhos, Miranda, Marcelo- Paulinho, Casemiro, Augusto- Coutinho, Neymar- Jesus.

PALMARES LA WORLD CUP

1930 Grupe
1934 Primul tur
1938 Locul 3
1950 Finaliști
1954 Sferturi de finală
1958 Campioni mondiali
1962 Campioni mondiali
1966 Grupe
1970 Campioni mondiali
1974 Locul 4
1978 Locul 3
1982 Grupele semifinale
1986 Sferturi de finală
1990 Optimi
1994 Campioni mondiali
1998 Finaliști
2002 Campioni mondiali
2006 Sferturi de finală
2010 Sferturi de finală
2014 Locul 4

Adaugati comentariu