World Cup 2018- GRUPA E: Serbia

Serbia revine la Mondiale! Managerul Slavoljub Muslin a ales sistemul cu trei fundaşi şi a pus accent pe o defensivă strânsă, securizând un loc la primul lor turneu final important de la Cupa Mondială din 2010. Dar după ce a obținut calificarea, Muslin a fost concediat – în principal pentru că a refuzat să îl convoace pe Sergej Milinkovic-Savic jucătorul lui Lazio – dar în realitate a fost un joc mai complex. Acum au jucătorul în lot, dar nu şi antrenorul. Poate Mladen Krstajic să obțină un rezultat bun în această vară continuând munca lui Muslin?

Serbia

Lecţia din calificări
Cunoaşte-ţi limitele şi rămâi umil. Serbia lui Muslin nu şi-a supraestimat sau subestimat niciodată adversarii. Acest tip de mentalitate este foarte greu de menţinut în Balcani.

Puncte forte
Fără îndoială apărarea a fost cel mai mare atu în obținerea calificării, dar acum atenţia se concentrează mai mult pe echilibratul mijlocaş Nemanja Matic (foto sus).

Puncte slabe
Experienţa unui turneu final lipseşte atât selecționerului cât și jucătorilor.

Cel mai probabil să….
Se creeze adversități între jucători din motive mărunte, ceea ce este de fapt o tradiţie la sârbi. Decizia lui Krstajic de a-i lua banderola de căpitan fostului fundaș al lui Chelsea, Branislav Ivanovic, și de a i-o înmâna lui Aleksander Kolarov nu a ajutat dar ar putea reprezenta începutul unui val de nemulţumiri.

Cel mai puţin probabil să….
Câştige mai mulţi fani cu stilul lor. Jocul economicos și defensiv a fost strategia Serbiei în calificări şi această strategie se va păstra în Rusia, chiar dacă selecționerul și formația s-au schimbat.

Ce speră ei să se întâmple
Să treacă de grupă iar apoi să spere să ajungă cât mai sus. Un start bun va fi vital pentru Serbia în această grupă.

Ce se va întâmpla
Ar putea termina pe locul doi în spatele Braziliei, dar o ieşire în primul tur este cea mai probabilă.

JUCĂTOR CHEIE: Sergej Milinkovic-Savic

Milinkovic-SavicCiudat, omul preferat de Serbia este un jucător care avea doar două selecții pe numele lui înaintea convocării în lotul pentru Mondiale. Mijlocaşul echipei Lazio, 23 ani, este unul dintre vedetele în devenire din fotbalul european şi reprezintă tipul de jucător pe care Vulturii nu l-au avut de mulţi ani. Aşteptările sunt uriaşe dar la fel şi presiunea.

 

 

SELECȚIONER: Mladen Krstajic
Antrenorul de 44 de ani a jucat în Bundesliga pentru Werder Bremen şi Schalke. Acesta este primul lui job ca selecționer şi are puţine lucruri pe care se poate baza în afară de energie şi speranţă.

Krstajc

FORMAȚIE PROBABILĂ (1-4-2-3-1): Stojkovic- Basta, B. Ivanovic, Nastasic, Kolarov- Matic, Milivojevic-  Tadic, Milinkovic-Savic, Kostic- Mitrovic.

PALMARES LA WORLD CUP

1930 Semifinale
1934 Nu s-au calificat 1938 Nu s-au calificat
1950 Grupe
1954 Sferturi
1958 Sferturi
1962 Locul 4
1966 Nu s-au calificat
1970 Nu s-au calificat
1974 Grupele semifinale
1978 Nu s-au calificat
1982 Grupe
1986 Nu s-au calificat
1990 Sferturi
1994 Nu au participat
1998 Optimi
2002 Nu s-au calificat
2006 Grupe
2010 Grupe
2014 Nu s-au calificat

Adaugati comentariu