World Cup 2018- GRUPA F: Coreea de Sud

Chiar dacă calificarea a fost dureroasă, Coreea de Sud obținând doar 15 puncte din 10 meciuri, totuși acestea au fost suficiente pentru a se califica în fața Siriei, Uzbekistanului și a Chinei. Schimbarea de antrenor din iulie anul trecut pare că le-a ridicat puțin moralul, Coreea de Sud învingând Columbia într-un amical în noiembrie 2017. A fost a doua lor victorie în 2017. Coreenii și-au pierdut forma în ultimii ani și nu au prea mult timp să-și revină.

Coreea de Sud

Lecția din calificări
Nu poți juca doar pe teren propriu. Lipsa de imaginație în posesie combinată cu o defensivă nesigură a însemnat că în calificări au avut 5 meciuri în care au luat doar două puncte. În acele cinci partide, singurele lor goluri au venit în înfrângerea 3-2 cu Qatar.

Puncte forte
Sunt rapizi pe contraatac, având destui jucători agili și tehnici. Son Heung-Min este un atacant care marchează goluri la cel mai înalt nivel (chiar dacă a reușit să marcheze doar un gol în cele 8 meciuri de calificare). Formă slabă și o tragere la sorți grea înseamnă că așteptările sunt scăzute, ceea ce îi poate ajuta… cumva.
Puncte slabe
Sunt vulnerabili la faze fixe și nu pot sparge apărări puternice, dar poate ca asta să nu fie o problemă
în Rusia.

Cel mai probabil să…
Fie bombardați cu dulciuri când se întorc acasă – o tradiție coreeană care sărbătorește eșecul în sport cum s-a întâmplat în 2014.

Cel mai puțin probabil să…
Joace atât de bine pentru a fi scutiți de serviciul militar de 21 de luni în armată.

Ce speră ei să se întâmple
Să aibă o șansă contra Braziliei în optimi dacă se califică.

Ce se va întâmpla
Vor juca mai bine ca în 2014, dar sunt prea limitați să iasă dintr-o grupă dificilă.

JUCĂTOR CHEIE: Son Heung-min

SonAntrenorii naționalei Coreei de Sud s-au chinuit să scoată ce e mai bun din Son în ultimii ani, și acum jucătorul de 25 de ani a lui Tottenham e într-o formă foarte bună și va merge în Rusia cu încredere. Deoarece echipele rivale din grupă vor ataca, Son va putea exploata spațiile, mai ales că e jocul lui forte e cel de contraatac.

 

 

 

 

 

SELECȚIONER: Shin Tae-yong
Câștigător al Ligii Campionilor Asiei și ca jucător și ca selecționer, imprevizibilul Shin s-ar putea să schimbe instinctele lui de atac și să promoveze un joc mai prudent.

Tae Yong

ECHIPA PROBABILĂ (1-4-4-2): Kim Seung-gyu- Choi Chul-soon, Kim Young-gwon, Jang Hyun-soo, Kim Jin-su- Kwon Chang-hoon, Ki Sung-yueng, Koo Ja-cheol, Lee Jae-sung- Kim Shin-wook, Son Heung-min.

PALMARES LA WORLD CUP

Membru FIFA din 1948
1950 Nu au participat
1954 Grupe
1958 Nu au participat
1962 Nu s-au calificat
1966 Nu au participat
1970 Nu s-au calificat
1974 Nu s-au calificat
1978 Nu s-au calificat
1982 Nu s-au calificat
1986 Grupe
1990 Grupe
1994 Grupe
1998 Grupe
2002 Locul 4
2006 Grupe
2010 Optimi
2014 Grupe

Adaugati comentariu