World Cup 2018- GRUPA G: Tunisia

După dezamăgirile din 2010 și 2014, când a ratat la limită calificarea la CM, Tunisia are în sfârșit o nouă șansă de a se lupta cu adversari de calibru mai mare. Primul obiectiv: să câștige un meci la World Cup după o pauză de 40 de ani.

LECȚIA DIN CALIFICĂRI
Să nu ieși în evidență. Statutul naționalei RD Congo de favorită a grupei a ajutat Tunisia când cele două echipe s-au întâlnit de două ori într-un interval de cinci zile.

PUNCTE FORTE
Această echipă a Tunisiei este matură și joacă mai direct, fără artificii inutile. Rezultatele lor din ultimul an au fost încurajatoare.

PUNCTE SLABE
Atacantul Youssef Msakni este golgeterul echipei și cel mai selecționat jucător de câmp, așa că pierderea lui din cauza unei accidentări la ligamentele genunchiului este una colosală. De asemenea, defensiva ușor greoaie primește gol prea ușor. Portarul Aymen Mathlouthi poate fi nehotărât la cornere, dar abilitățile de lider ale jucătorului de 33 de ani au convins ultimii cinci selecționeri ai Tunisiei să îl păstreze în echipă.

CEL MAI PROBABIL SĂ…
Tragă de timp. Dacă Tunisia se va îndrepta spre o remiză cu Anglia și Belgia, în primele două meciuri, simulările grosolane și jocul la trecerea timpului sunt asigurate.

CEL MAI PUȚIN PROBABIL SĂ…
Revină când sunt conduși. Dacă primesc gol, cel mai probabil vor pierde.

CE SPERĂ EI SĂ SE ÎNTÂMPLE
Toată lumea vrea un parcurs mai bun decât în 2006, când Tunisia a fost foarte slabă. Dacă ieșirea din grupă este impro-babilă, cel puțin pot arăta un joc mai stilat.

CE SE VA ÎNTÂMPLA
O ieșire foarte plictisitoare încă din faza grupelor.

JUCĂTOR CHEIE: Naim Sliti

Naim Sliti

 

Cu Youssef Msakni accidentat, Tunisia are nevoie ca noul star Sliti să continue să se înțeleagă perfect pe teren cu Wahbi Khazri. Apetitul lui exagerat pentru driblinguri poate încetini echipa când se dorește un joc mai direct, dar Sliti are momente devastatoare.

 

 

 

SELECȚIONER: Nabil Maaloul
A jucat de 74 de ori în naționala Tunisiei, inclusiv la Olimpiada din 1988, și este foarte respectat în țara sa. Aceasta este prima sa prezență la Cupa Mondială.

Maalou

ECHIPA PROBABILĂ (1-4-2-3-1): Mathlouthi- Nagguez, Meriah, S. Ben Youssef, A. Maaloul- Ben Amor, F. Sassi- F. Ben Youssef, Khazri, Sliti- Khenissi.

PALMARES LA WORLD CUP

Membru FIFA din 1960
1962 Nu s-au calificat
1966 Nu au participat
1970 Nu s-au calificat
1974 Nu s-au calificat
1978 Grupe
1982 Nu s-au calificat
1986 Nu s-au calificat
1990 Nu s-au calificat
1994 Nu s-au calificat
1998 Grupe
2002 Grupe
2006 Grupe
2010 Nu s-au calificat
2014 Nu s-au calificat

Adaugati comentariu