World Cup 2018- GRUPA H: Columbia

Deși Columbia are o echipă potentă, schimbul de generații de după Cupa Mondială din 2014 nu a mers atât de bine, iar selecționerul Jose Pekerman caută încă răspunsuri la întrebările apărute în campania de calificare. Columbia ar putea ajunge departe, dar râmâne încă un șantier în lucru.

Columbia

LECȚIA DIN CALIFICĂRI
Prestația din meciurile cu națiunile de top trebuie îmbunătățită. În cele șase meciuri cu Brazilia, Uruguay și Argentina, Los Cafeteros au reușit doar două rezultate de egalitate.

PUNCTE FORTE
Radamel Falcao, golgeterul all-time al naționalei și debutant la Cupa Mondială, a revenit la o formă de top, în timp ce James Rodriguez pare întinerit și mai matur. Tinerele talente Yerry Mina și Davinson Sanchez vor oferi un spate solid, iar Carlos Sanchez va menține ordinea în fața lor.

PUNCTE SLABE
Încă nu există o coerență în atacul Columbiei, care se bazează prea des pe inspirația lui James Rodriguez. În plus, deși Falcao a reînceput să înscrie pe bandă rulantă, istoria sa privind accidentările sugerează că va avea probleme dacă va juca
multe meciuri într-o perioadă scurtă.

CEL MAI PROBABIL SĂ…
Inspire titluri proaste în care se va folosi expresia „The Name Is Bond, James Rodriguez“.

CEL MAI PUȚIN PROBABIL SĂ…
Aprecieze un statut de favorită dat de Pele (vezi CM din SUA 1994).

CE SPERĂ EI SĂ SE ÎNTÂMPLE
Să egaleze sau să depășească sfertul de finală istoric reușit în urmă cu patru ani.

CE SE VA ÎNTÂMPLA
Câteva sclipiri de geniu ale lui James vor scoate Columbia dintr-o grupă echilibrată, dar nu vor face față într-o confruntare eliminatorie cu Belgia sau Anglia.

JUCĂTOR CHEIE: JAMES RODRIGUEZ

JamesGheata de Aur din 2014 este în continuare creierul din spatele celor mai bune idei de atac ale Columbiei. Forma slabă de la Real Madrid s-a suprapus cu cea din cariera internațională, dar atacantul împrumutat între timp la Bayern Munchen a contribuit la aproape jumătate din cele 21 de goluri ale naționalei sale din preliminarii: pe 6 le-a marcat chiar el, iar la alte 4 a dat pasa decisivă.

SELECȚIONER: JOSE PEKERMAN
Cel mai longeviv selecționer din istoria Columbiei este foarte respectat, deși se străduie să replice jocul vesel de atac arătat în urmă cu patru ani. Contractul antrenorului de 68 de ani expiră în iulie.

Jose Pekerman

ECHIPA PROBABILĂ (1-4-2-3-1): Ospina- Arias, D. Sanchez, Mina, Fabra- C. Sanchez, Aguilar- Cuadrado, James, Cardona- Falcao.

PALMARES LA WORLD CUP

Membru FIFA din 1936
1938 Nu au participat
1950 Nu au participat
1954 Nu au participat
1958 Nu s-au calificat
1962 Grupe
1966 Nu s-au calificat
1970 Nu s-au calificat
1974 Nu s-au calificat
1978 Nu s-au calificat
1982 Nu s-au calificat
1986 Nu s-au calificat
1990 Optimi de finală
1994 Grupe
1998 Grupe
2002 Nu s-au calificat
2006 Nu s-au calificat
2010 Nu s-au calificat
2014 Sferturi de finală

Adaugati comentariu