World Cup 2018- GRUPA H: Senegal

Senegal s-a calificat la abia al doilea turneu final al său, primul fiind în 2002, când au uimit prin eliminarea deținătoarei trofeului, Franța, și au ajuns apoi până în sferturile de finală. Senegal este determinată să scape de blestemul care s-a abătut asupra lor începând de atunci.

Senegal

LECȚIA DIN CALIFICĂRI
Să tot macini rezultate. Au terminat runda finală neînvinși, dar nu au fost nici pe departe fioroși, ci au știut să câștige și când au jucat urât.

PUNCTE FORTE
O linie puternică de atac, cu Keita Balde, Sadio Mané și Moussa Sow, iar starul lui Napoli, Kalidou Koulibaly, conduce o defensivă solidă.

PUNCTE SLABE
Inconstanța: Nu poți prezice cum va juca echipa într-o anume zi. Cele mai mari greșeli sunt mai degrabă mentale decât tehnice, deși în ultimii ani Senegal s-a confruntat cu o lipsă de creativitate în zona mijlocașilor centrali.

CEL MAI PROBABIL SĂ…
Celebreze golurile cu dansuri planificate cu precizie. Atacantul lui Liverpool Sadio Mané este foarte eficient la acest capitol.

CEL MAI PUȚIN PROBABIL SĂ…
Se confrunte cu lupte interne care au făcut să deraieze alte echipe africane la ultimele ediții de CM. Selecționerul Aliou Cisse este un fan al disciplinei, iar jucătorii săi acționează ca o echipă unită.

CE SPERĂ EI SĂ SE ÎNTÂMPLE
Specialiștii din Senegal sunt optimiști că echipa va trece de Grupa H, cea mai vehiculată predicție fiind o calificare alături de Polonia sau Columbia, în timp ce Japonia este văzută ca o victimă sigură.

CE SE VA ÎNTÂMPLA
Acei specialiști ar putea avea dreptate, dar Senegal are șanse mici să treacă de Belgia sau Anglia în optimi.

JUCĂTOR CHEIE: SADIO MANÉ

Mane

 

Atacantul lui Liverpool este foarte diferit de fostele staruri din Senegal, deoarece nu e o primadonă. Calitățile sale de lider nu sunt atât de evidente când îmbracă tricoul clubului, dar rămâne punctul central al naționalei și un jucător de care apărătorii adverși se vor teme cu siguranță în această vară.

 

 

SELECȚIONER: ALIOU CISSE
Căpitan al naționalei Senegalului din 2002, Cisse este un tactician viclean, dar nu este încă decisiv în momentul schimbărilor.

Cisse

ECHIPA PROBABILĂ (1-4-2-3-1): K. N’Diaye- Sabaly, K. Mbodji, Koulibaly, Ciss- Kouyate, Gueye- Keita, Mané, Niang- Sakho.

PALMARES LA WORLD CUP

Membru FIFA din 1964
1966 Nu au participat
1970 Nu s-au calificat
1974 Nu s-au calificat
1978 Nu s-au calificat
1982 Nu s-au calificat
1986 Nu s-au calificat
1990 Nu au participat
1994 Nu s-au calificat
1998 Nu s-au calificat
2002 Sferturi de finală
2006 Nu s-au calificat
2010 Nu s-au calificat
2014 Nu s-au calificat

Adaugati comentariu