World Cup 2018: Hierro preia naționala Spaniei!

Hierro

Fernando Hierro a fost numit selecţionerul Spaniei, cu doar două zile înainte de debutul la Mondial. Decizia a fost luată de președintele forului spaniol după ce Julen Lopetegui a preluat Real Madrid.

Preşedintele Luis Rubiales a spus că prin acest gest, federaţia trebuie să transmită un mesaj ferm antrenorilor. Iniţial, Lopetegui ar fi trebuit să preia Real Madrid după Campionatul Mondial, dar plecarea sa a fost grăbită de federaţie.

Fost căpitan al Realului, Hierro, 50 de ani, a mai antrenat ca “principal” doar în Secunda Division, la Real Oviedo. El a mai fost “secundul” lui Ancelotti la Real, în sezonul 2014-2015. Ca jucător, Hierro a evoluat 14 sezoane la Real Madrid cu care a câştigat 5 titluri, 3 trofee de Liga Campionilor şi două în Cupa Intercontinentală.

El a jucat pentru naţionala Spaniei în perioada 1989-2002, în 89 de meciuri şi a marcat 29 de goluri. Fostul fundaş central şi mijlocaş defensiv a participat la ediţiile din 1990, 1994, 1998 şi 2002 ale Cupei Mondiale şi la ediţiile din 1996 şi 2000 ale Campionatului European.

Spania face parte din Grupa B la CM 2018 şi va întâlni Portugalia vineri, la Soci, după care va juca împotriva Iranului (20 iunie, Kazan) şi a Marocului (25 iunie, Kaliningrad).

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top