World Cup 2018: Întrecerea din Rusia de la A la Z

Întrecerea din Rusia, care va începe joi, ne oferă o mulțime de detalii de culise extrem de interesante. Pe câteva dintre ele le puteți găsi într-un “dicționar” inedit al ediției 2018 a Campionatului Mondial.

Akinfeev, Igor
Portarul Rusiei este singurul jucător rămas din generația care a jucat semifinalele Euro 2008 (ultima lor performanță majoră la un turneu important). Trebuie să prindă o formă de zile mari pentru ca gazdele să evite o umilință.

Blatter, Sepp
Deși are 82 de ani, influența sa încă se simte. Totuși, să notăm că este prima Cupă Mondială din epoca post-Sepp Blatter.

Canaleros, Los
‘Oamenii canalului’ este traducerea poreclei debutanților la World Cup, fotbaliștii din Panama. Întâlnind Belgia și Anglia în Grupa G, este puțin probabil să pună în fața lui Hazard sau Sterling lacăte și baraje, dar pot spera că defensiva lor nu va intra la apă.

DISTANȚE
La ediția din acest an echipele sunt nevoite să parcurgă distanțe uriașe pentru meciurile din grupe. Egiptenii dețin recordul: 8.839 km .

El-Hadary, Essam
Dacă își va păstra poziția de titular, jucătorul de 45 de ani al Egiptului va intra în istorie drept cel mai bătrân jucător care a evoluat la Mondiale. Recordul îi aparține lui Faryd Mondragon (Columbia), din 2014, cu 43 de ani și trei zile.

FIFA
FIFA

 

Forul mondial a ajuns la un număr de 211 de asociații naționale membre, depășind ONU, care are doar 193 de națiuni afiliate.

 

 

GRUPA VIEȚII
Noul sistem al capilor de serie a făcut să nu mai avem parte de „Grupe ale Morții”, ci mai degrabă de „Grupe ale Vieții”. Dacă ierarhia FIFA spune că titlul i se cuvine Grupei A, noi am merge mai degrabă pe Grupa H, cu Polonia, Senegal, Japonia și Columbia.

HULIGANISM
Rușii permit consumul de cocaină și marijuana, războaiele suporterilor se pot amplifica.

iSLANDA
Cea mai mică națiune calificată vreodată la Campionatul Mondial a arătat la Euro că știe să producă surprize.

JAPONIA SURPRINDE
Japonezii ies iar din tipare. Cu numai nouă săptămâni înainte de turneul final l-au demis pe deloc popularul Vahid Halilhodzic și l-au înlocuit cu directorul lor tehnic.

KREMLIN
Fără îndoială, vorbim despre unul dintre cele mai cunoscute complexe fortificate nu doar din istoria Rusiei, ci a omenirii.

LOS INCAS
Peru și legendarele lor tricouri revin la Mondiale după 36 de ani. Să revină și steagurile tatuate?

MAESTRO
Nimeni nu a condus o echipă națională în mai multe meciuri decât a făcut-o Oscar ‘Maestro’ Tabarez în cazul Uruguayului. Iar faptul că luptă cu sindromul Guillain-Barré face performanța și mai incredibilă.

NEYMAR SHOW 2.0
Neymar

 

Brazilia nu mai este țara gazdă, dar toată lumea pariază pe faptul că Neymar rămâne în centrul atenției, cu o versiune revizuită a show-ului său.

 

OLANDA
Alături de Italia și Chile reprezintă marile absente ale actualei ediții. Una la care, din păcate, nu au ajuns, din nou, nici „tricolorii”.

PUTIN, Vladimir
După ce a organizat la Soci J.O. de Iarnă, Putin a convins FIFA să-i încredințeze C.M. de fotbal.

QATAR
Viitoarea gazdă a Mondialului. Și, nu credem că greșim, mult mai controversată decât Rusia.

ROMÂNIA
„Tricolorii” nu au reușit să ajungă în Rusia și bifează al doilea deceniu consecutiv de absență la turneele finale ale Campionatelor Mondiale. Este pentru a doua oară în istoria selecționatei când se întâmplă acest lucru, precedentul consemnându-se în anii 50 și 60.

Romania

STADIOANE
Pentru această competiție Rusia a construit 10 noi arene și a reconstruit două. Rușii au cheltuit pentru organizarea competiției 6,7 miliarde de dolari.

TELSTAR 18
Mingea Adidas pentru această ediție are la bază designul din Mexico 1970. Să ne ofere același spectacol?

URUGUAY
„Celeștii” rămân în istorie drept primii campioni mondiali. Au câștigat apoi în 1950, atunci când au învins, chiar pe Maracana, marea favorită, Brazilia, în fața a peste 200.000 de spectatori. Un rezultat care a făcut o mulțime de victime, mulți dintre fanii cariocas sinucigându-se.

Uruguay

VIDEO ARBITRAJ
Arbitrajul video și-a dovedit eficiența în Italia. Va face același lucru și la meciurile din cadrul turneului final?

WIMBLEDON
Finala celebrului turneu de tenis londonez va încerca să facă concurență celei pentru titlul mondial la fotbal pe 15 iulie.

XHERDAN SHAQIRI
A marcat un hat-trick la World Cup 2014 și cel mai frumos gol la Euro 2016. Oare ce ne rezervă jucătorul elvețian la acest turneu?

YAROSLAVL
Alături de Krasnodar a fost tăiat de pe lista inițială a orașelor gazdă. Poate data viitoare…

ZABIVAKA
Mascota turneului, un lup al cărui nume se traduce „Golgeterul”, a fost aleasă în urma unui concurs online și a fost desenată de Ekaterina

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top