World Cup 2018- Meciul 1: Avancronică Rusia-Arabia Saudită

Rusia-Arabia Saudita

Rusia-Arabia Saudită este partida care deschide balul la World Cup 2018.

Au trecut 1432 de zile de la golul pe care Gotze îl marca pentru Germania în finala ultimului turneu final și, iată, avem parte de debutul unui nou turneu final. formația gazdă, Rusia, întâlnind Arabia Saudită.

RUSIA a jucat doar meciuri de pregătire în ultimii 2 ani, cu excepția partidelor de la Cupa Confederațiilor, iar în ultimele cinci jocuri a izbutit numai două remize, 3-3 cu Spania și 1-1 cu Turcia, cedând în fața Braziliei (0-3), Franței (1-3) și Austriei (0-1). Se poate însă observa că au fost adversari extrem de puternici, astfel că elevii lui Cherchesov speră să aibă un debut în care să obțină cele trei puncte, rezultat care le-ar permite să spere la o calificare în turul următor.

ARABIA SAUDITĂ  a mai evoluat la turneele finale din 1994, când s-a oprit în optimi, 1998, 2002 și 2006. Ultima victorie la Campionatul Mondial datează din 1994, atunci când, de altfel, au trecut de grupe. În 2018 a susținut nouă amicale, iar rezultatele, fără să fie extraordinare, nu au fost nici dezastruoase, saudiții reușind să țină aproape de câțiva dintre granzii fotbalului mondial. Au făcut 3-0 cu Moldova, 2-0 cu Algeria şi cu Grecia, au pierdut identic cu fosta campioană mondială Italia şi actuala, Germania, scor 1-2, și numai contra formației din Peru au cedat la scor de neprezentare.

Rusia-Arabia Saudita

La ce ne așteptăm…

Saudiții au arătat în ultimele amicale că se bazează pe un joc defensiv și, probabil, în încercarea de a obține un rezultat pozitiv, care să le ofere șansa de a merge mai departe, vor face același lucru și astăzi. Pizzi mizează pe omogenitatea unei formații care se bazează pe 10 fotbaliști de la Al-Hilal și poate da lovitura într-un meci contra unei formații care nu a impresionat în ultima vreme. Este de așteptat să avem un meci închis, miza fiind extrem de mare, cu puține șuturi pe poartă.

Știați că…

Nu a existat vreo echipă gazdă care să piardă în meciul inaugural de la Campionatul Mondial. Gazdele au o linie 6-3-0. Între aceste jocuri avem și cel disputat de Rusia pe vremea când era URSS, în 1970, atunci când a remizat, 0-0, cu Mexic.

Formații probabile

Rusia: Igor Akinfeev- Mario Fernandes, Fedor Kudryashov, Sergey Ignashevich, Yuri Zhirkov- Roman Zobnin, Daler Kuzyaev, Alan Dzagoev, Aleksandr Samedov, Aleksandr Golovin- Fedor Smolov. Selecționer: Stanislav Cherchesov..

Arabia Saudită: Abdullah Al-Mayouf; Usamah Husawi, Omar Hosawi, Yasser Al-Shahrani, Mohammed Al-Barik; Abdullah Otif, Salman Al-Faraj, Yahya Al-Shihri, Taisir Al-Jassim, Salem Al Dosari; Fahad Al-Molad. Selecționer: Juan Antonio Pizzi.

Arbitru: Nestor Pitana (Argentina)

 

Adaugati comentariu