World Cup 2018- Meciul 11: Avancronică Brazilia-Elveția

Brazilia-Elveția

Brazilia-Elveția este un meci extrem de important în special pentru europeni, care vizează calificarea în faza secundă.

Un meci cu o favorită certă, Brazilia. Elveția este o nucă greu de spart, însă brazilienii au mai multă calitate ofensivă decât argentinienii și, spre deosebire de aceștia, nu sunt dependenți de Neymar și piesele grele în aceeași măsură în care sunt alb-albaștrii de Messi. Dacă vom avea parte de un alt rezultat decât un succes al Braziliei, vom consemna, este clar, o surpriză la fel de mare precum acel 1-1 de ieri.

Brazilia. Sosit ca selecționer la mijlocul campaniei de calificare, Tite a pus accent pe organizarea defensivei. Și a făcut două mutări importante. David Luiz i-a lăsat locul lui Miranda, iar la mijloc a apărut Casemiro, ”cerberul” de la Real Madrid. Cu cei doi, echipa arată mult mai bine la capitolul apărare decât a făcut-o acum patru ani, astfel că jucătorii din atac au posibilitatea de a se exprima fără să aibă griji.

Elveția. Vladimir Petkovic a adus aminte de ceea ce se întâmpla în cantonamentul ”tricolorilor”. Elvețienii s-au antrenat cu ușile închise, Petkovic refuzându-le jurnaliștilor accesul chiar și la cele 15 minute din debutul ședinței. Fără îndoială, elvețienii vor miza în acest meci pe defensivă și contraatac, încercând să dea lovitura.

La ce ne așteptăm…

Brazilia este favorită și în mod normal va câștiga meciul. Sunt convins însă că nu se vor mulțumi cu cele trei puncte, ci vor încerca să-și arate mușchii și să transmită un mesaj adversarelor, astfel că nu-i văd oprindu-se din ofensivă după ce vor reuși primul gol. Ne așteaptă, în opinia mea, un meci spectaculos, cu cel puțin două goluri ale sud-americanilor.

Știați că…

Brazilia a câștigat 16 dintre cele 20 de meciuri de început de campanie la turneele finale ale Campionatul ui Mondial. De pierdut a pierdut doar de două ori, la primele două ediții ale World Cup, pe când jucau în echipament alb, 1-2 cu Iugoslavia în Uruguay 1930 și 1-3 cu Spania la ediția din 1934, desfășurată în Italia.

Formații probabile

Brazilia: Alisson- Danilo, Thiago Silva, Miranda, Marcelo- Casemiro, Paulinho, Philippe Coutinho- Willian, Gabriel Jesus, Neymar. Selecționer: Tite.

Elveția: Sommer- Lichtsteiner, Schaer, Akanji, Rodriguez- Behrami, Xhaka; Shaqiri, Dzemaili, Zuber-Seferovic. Selecționer: Vladimir Petkovic.

Adaugati comentariu