World Cup 2018- Meciul 12: Avancronică Suedia-Coreea de Sud

Suedia-Coreea

Suedia-Coreea de Sud este meciul care deschide programul zilei a cincea.

Suedia a eliminat Italia, dar n-a mai impresionat de atunci, în timp ce adversarii au părut în pană de idei în ultimele meciuri, găsind foarte greu (sau deloc) drumul spre gol. Este limpede că ambele echipe și-ar dori să meargă mai departe, astfel că vor miza pe defensivă contra Germaniei și a Mexicului, însă în această partidă ar trebui să încerece să iasă la rampă pentru a obține cele 3 puncte.

Suedia. Este autoarea uneia dintre surprizele majore ale preliminariilor, eliminarea Italiei. Însă, așa cum spuneam, acum nu impresionează. Faptul că Suedia a marcat doar 2 goluri în ultimele 5 meciuri și a pierdut cu România este îngrijorarea selecționerului Andersson.

Coreea de Sud. Coreea de Sud vizează prima victorie după 8 ani la un Mondial, iar acest meci cu Suedia este cea mai bună ocazie. Atacantul lui Tottenham, Son este vedeta coreenilor, care mai are un jucător de atac cu evoluții bune în acest sezon în Europa, Hwang de la Salzburg.

La ce ne așteptăm…

Dacă nu asistăm la o surpriză, probabil că vom avea parte de un meci anost, cu puține faze periculoase de poartă și cu puține reușite. Până la urmă cele două echipe nici nu au de ce să le fie rușine în contextul în care în doar trei meciuri de până acum s-au marcat minimum 3 goluri.

Știați că…

Cele două echipe s-au întâlnit la JO de la Londra din 1948, suedezii impunându-se cu 12-0. De-atunci, s-au mai întâlnit de trei ori, de fiecare dată în jocuri amicale, suedezii impunându-se o dată cu 2-0, în timp ce alte două confruntări s-au terminat la egalitate.

Formații probabile

Suedia: Olsen- Lustig, Granqvist, Lindelof, Augustinsson- Claesson, Larsson, Ekdal, Forsberg- Berg, Toivonen. Selecționer: Janne Andersson.

Coreea de Sud: Kim Seunggyu- Lee Yong, Kim Younggwon, Jang Hyunsoo, Park Jooho- Ki Sungyueng, Jung Wooyoung- Hwang Heechan, Lee Jaesung, Son Heungmin- Kim Shinwook. Selecționer:

Adaugati comentariu