World Cup 2018- Meciul 13: Avancronică Belgia-Panama

Belgia-Panama

Belgia-Panama este cel de-al doilea meci al zilei cu numărul 5.

Partida se dispută pe stadionul Olimpic Fișt, construit special pentru Olimpiada de iarnă de la Soci din 2014. La acest meci va putea fi văzut și singurul jucător din Liga 1 prezent la Mondial, portarul dinamovist, Jaime Penedo.

Belgia. A câștigat la pas (9 victorii și un egal) o grupă din care au mai facut parte Grecia, Bosnia, Estonia, Cipru și Gibraltar. Ultimele 5 meciuri de pregătire au fost disputate pe teren propriu, belgienii reușind patru succese și o remiză.

Panama. Panama are o singură victorie în ultimele 5 meciuri, toate amicale. Reprezentativa din America Centrală a câștigat în Trinidad & Tobago cu 1-0. Cele 3 eșecuri au venit în deplasare- 0-1 cu Danemarca, 0-6 cu Elvetia și 0-1 cu Norvegia. Singurul egal s-a înregistrat acasă, 0-0 contra Irlandei de Nord.

La ce ne așteptăm…

Belgia este în mod cert una dintre formațiile de top de la acest Campionat Mondial. Mulți specialiști consideră că a venit momentul ca această generație senzațională a belgienilor să reușească o mare performanță la un turneu final. În aceste condiții, este clar că belgienii sunt mari favoriți și, ținând cont de forma celor din Panama, este de așteptat să se impună fără probleme.

Știați că…

De la înfrângerea în fața Mexicului, la ediția din 1986 a Mondialului, Belgia n-a mai pierdut în cele 11 partide disputate cu echipele din CONCACAF, câștigând 9 jocuri și remizând în două. În replică, echipa din Panama are 4 remize și 5 înfrângeri în cele 9 jocuri disputate până acum cu formațiile europene.

Formații probabile

Belgia: Thibaut Courtois- Jan Vertonghen, Dedryck Boyata, Toby Alderweireld- Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco, Thomas Meunier- Dries Mertens, Eden Hazard- Romelu Lukaku. Selecționer: Roberto Martinez.

Panama: Jaime Penedo- Roman Torres, Fidel Escobar, Eric Davis, Michael Murillo- Gabriel Gomez, Anibal Godoy, Armando Cooper, Edgar Barcenas, Jose Luis Rodriguez- Blas Perez, Selecționer: Dario Gomez.

Adaugati comentariu