World Cup 2018- Meciul 13: Cronică Belgia-Panama 3-0

Belgia-Panama

Belgia-Panama a arătat limitele formației din America Centrală, respectiv faptul că Belgia, în momentele în care joacă la adevăratul său potențial, face spectacol.

Penedo, portarul lui Dinamo, a făcut minuni în prima repriză. Este adevărat că și belgienii au preferat să se joace de-a șoarecele și pisica. În repriza secundă însă, au schimbat partitura, au fost mai exacți, iar acest lucru s-a văzut și pe tabelă. S-a terminat 3-0, cu o ”dublă” a lui Lukaku și o reușită a lui Mertens, iar belgienii arată că derbyul pentru primul loc urmează să fie cel cu Anglia. Asta dacă nu vom asista la o surpriză în ultimul meci al zilei.

Momentul cheie

După o primă repriză în care Penedo a avut măcar patru momente în care a fost sclipitor, imediat după pauză, Mertens a reușit să marcheze cu o execuție extraordinară, din prima, din interiorul careului, lateral-dreapta, trimițând balonul peste portarul lui Dinamo, în colțul lung.

Golurile

47: Mertens (Belgia) șutează din prima, cu șiretul, și trimite un lob perfect peste Penedo: 1-0.

69: De Bruyne centrează cu exteriorul, iar Lukaku (Belgia) reia cu capul, imparabil: 2-0.

75: Hazard îl deschide pe același Lukaku, acesta sprintează și marchează cu o execuție de vârf mare: 3-0.

Formații

Belgia: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel (90 Chadli), Carrasco (74 Dembele) – Mertens (83 T.Hazard), Lukaku, Hazard.  Selecționer: Roberto Martinez

Panama: J. Penedo – Murillo, Torres, Escobar, Davis – Gomez – Barcenas (63 G.Torres), Cooper, Godoy, Rodriguez (63 I.Diaz) – Perez (73 Tejada). Selecționer: Hernan Gomez

 

Adaugati comentariu