World Cup 2018- Meciul 15: Avancronică Columbia-Japonia

Columbia-Japonia este primul meci al zilei a șasea de la World Cup 2018, dar și prima confruntare din Grupa H.

Cele două echipe s-au întâlnit și în urmă cu patru ani, la turneul final găzduit de Brazilia. Atunci, columbienii s-a impus fără probleme, cu 4-1, și au ajuns apoi până în sferturile de finală.

Columbia. Față de acum patru ani, marele plus al sud-americanilor este Radamel Falcao. Accidentat pentru World Cup 2014, golgeterul lui PSG va debuta la Cupa Mondială și speră ca alături de James Rodriguez să depășească performanța din urmă cu 4 ani.

Japonia. Deși prima participare la Cupa Mondială a venit abia în 1998, Japonia a devenit o prezență obișnuită la întâlnirea celor mai bune naționale de fotbal din lume. Au șase participări consecutive, de două ori au ajuns chiar în optimi, dar nu au trecut niciodată de această fază.

La ce ne așteptăm…

Japonia este o echipă harnică și organizată, dar aceste calități nu sunt suficiente pentru a face față mult mai talentatei echipe a Columbiei, care are jucători de top în atac.

Știați că…

Japonia nu a câștigat niciodată în cele trei întâlniri anterioare cu Columbia. Primul meci direct, la Cupa Confederațiilor din 2003, a fost câștigat de sud-americani cu 1-0. Al doilea, un amical din 2007, s-a terminat 0-0. După cum am spus deja, la precedentul Campionat Mondial, Columbia s-a impus în grupe cu 4-1.

Formații probabile

Columbia: David Ospina – Santiago Arias, Yerry Mina, Davinson Sanchez, Johan Mojica – Abel Aguilar, Carlos Sanchez, Juan Cuadrado, James Rodriguez – Luis Muriel, Radamel Falcao. Selecționer: Jose Pekerman

Japonia: Eiji Kawashima – Hiroki Sakai, Maya Yoshida, Tomoaki Makino, Yuto Nagatomo – Makoto Hasebe, Gaku Shibasaki, Genki Haraguchi, Keisuke Honda, Takashi Inui – Yuya Osako. Selecționer: Akira Nishino

Adaugati comentariu