World Cup 2018- Meciul 16: Avancronică Polonia-Senegal

Polonia-Senegal este al doilea meci din Grupa H, din care mai fac parte Columbia și Japonia.

Pe hârtie, Polonia și Columbia sunt favoritele grupei, dar Senegal are o echipă cu mulți jucători din elita fotbalului european și ar putea încurca aceste calcule.

Polonia. Este o echipă bine cunoscută românilor, învingând în ambele meciuri din preliminarii naționala tricoloră. Echipă solidă, Polonia nu a impresionat în meciurile amicale de după calificarea la Cupa Mondială. A remizat 0-0 cu Uruguay, a fost învinsă la limită (0-1) de Mexic și de Nigeria. În ultimele trei amicale au venit și două victorii: 3-2 cu Coreea de Sud, 2-2 cu Chile și 4-0 cu Lituania.

Senegal. Africanii au la aceste Mondiale o echipă din care fac parte jucători precum Sadio Mane (Liverpool), Koulibaly (Napoli), Sane (Hanovra), Gueye (Everton), Kouyate (West Ham), Niang (Torino) sau Keita Balde (Monaco). Nu e de mirare că au dominat grupa preliminară africană. Totuși, în meciurile amicale nu au strălucit: 1-1 cu Uzbekistan, 0-0 cu Bosnia, 0-0 cu Luxemburg. Apoi, au pierdut cu Croația (1-2) și au câștigat cu Coreea de Sud (2-0).

La ce ne așteptăm…

Învinsă de Nigeria în amicale, Polonia nu are multe motive să se considere favorită. Specialiștii prevăd un rezultat de egalitate cu goluri marcate de ambele echipe.

Știați că…

La 42 de ani, Aliou Cisse este cel mai tânăr selecționer prezent la această ediție a Cupei Mondiale.

Formații probabile

Polonia: Wojciech Szczesny – Maciej Rybus, Michal Pazdan, Jan Bednarek, Lukasz Piszczek – Kamil Grosicki, Jacek Goralski, Grzegorz Krychowiak, Jakub Blaszczykowski, Piotr Zielinski – Robert Lewandowski​. Selecționer: Adam Nawalka

Senegal: Khadim Ndiaye – Lamine Gassama, Kara Mbodji, Kalidou Koulibaly, Youssouf Sabaly – Pape Alioune Ndiaye, Cheikhou Kouyate, Gana Idrissa Gueye – Keita Balde, M’Baye Niang, Sadio Mane. Selecționer: Aliou Cisse

Adaugati comentariu