World Cup 2018- Meciul 17: Cronică Rusia-Egipt 3-1

Rusia-Egipt

Rusia-Egipt ne-a oferit numele primei echipe calificate în turul următor la această ediție a Campionatului Mondial.

După prestațiile puțin convingătoare din ultimii ani, nu puțini erau cei care spuneau că Rusia va părăsi rușinos competiția pe care o organizează chiar după faza grupelor. Ei bine, băieții lui Cherchesov le-au demonstrat că s-au înșelat. Și dacă proporțiile scorului cu care i-au învins pe saudiți în meciul inaugural au fost catalogate drept o surpriză, iată că Rusia a trecut și de Egipt, marcând și de această dată mult. Probabil că nu vor ajunge departe, însă este clar că jucătorii gazdă visează deja frumos și privesc cu atenție și către Grupa B, de-acolo de unde va veni adversarul din turul următor.

Momentul cheie

Am avut o primă repriză cu joc încâlcit, dar în minutul 47, jenat de Dziuba, căpitanul egiptenilor, Fathy, a marcat în proprie poartă. A fost al 5-lea autogol al turneului și trebuie spus, dacă se mai înregistrează unul, se egalează recordul stabilit în 1998.

Golurile

47: Fathy deviază mingea în proprie poartă: 1-0.

59: Fernandez îl deschide pe Ceryshev (Rusia) care marchează golul doi: 2-0.

62: Dzyuba duce scorul la proporții de forfait cu un șut în colțul drept al porții adverse: 3-0.

73: Salah (Egipt) este faultat în careu și tot el transformă lovitura de pedeapsă: 3-1.

Formații

Rusia: Akinfeev – Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Zhirkov (86 Kudryashov) – Gazinskiy, Zobnin – Samedov, Golovin, Cheryshev (74 Kuzyayev) – Dzyuba (79 Smolov). Selecționer: Stanislav Cherchesov.

Egipt: El Shenawy – Fathy, Gabr, Hegazy, Abdelshafy – Elneny (64 A.Warda), Hamed – Salah, Elsaid, Trezeguet (68 Sobhi) – Mohsen (82 Kahraba). Selecționer: Hector Cuper.

Adaugati comentariu