World Cup 2018- Meciul 20: Cronică Iran-Spania 0-1

Iran-Spania

Iran-Spania s-a încheiat cu victoria ibericilor, însă băieții lui Hierro au tremurat serios în confruntarea contra asiaticilor.

25.000 de iranieni înarmați cu vuvuzele au susținut echipa favorită, liderul grupei după prima etapă. N-a fost suficient, spaniolii fiind salvați de golul lui Diego Costa. Cu noroc, căci mingea degajată de Rezaeian a lovit piciorul atacantului lui Atletico și a intrat în poartă. Până atunci, iranienii reușiseră să se baricadeze impecabil, arătând că nu degeaba au terminat preliminariile cxu doar două goluri primite. Au avut și o ocazie mare, prin Anasifard, care l-a lăsat fără reacție pe De Gea, dar mingea s-a dus în plasa laterală.

Nici după 1-0 spaniolii nu au reușit să-și impună jocul. Au mai avut ceva ocazii, însă și Iranul a fost aproape de gol. A și marcat prin Ezatolahi. Era însă în ofsaid, iar sistemul VAR a confirmat că decizia a fost corectă. Și s-a terminat, cu emoții pentru iberici, 1-0. Lupta în grupă nu este însă încheiată.

Momentul cheie

Evident, este vorba de momentul reușitei lui Costa. Brazilianul care evoluează pentru Spania a ajuns la 3 reușite în două meciuri, lucru pe care l-au mai reușit doar Michel (1990) și Torres (2006).

Golul

54: Degajare nefericită a lui Rezaeian în piciorul lui Costa (Spania) și mingea se duce în poartă: 0-1.

Formații

Iran: Beiranvand – Rezaeian, Hosseini, Pouraliganji, Hajsafi (69 Mohammadi)- Ebrahimi, Ezatolahi – Ansarifard (74 Jahanbakhsh), Taremi, Amiri (86 Ghoddos)- Amzoun. Selecționer: Carlos Queiroz

Spania: De Gea – Carvajal, Pique, Ramos, J. Alba – Busquets – D. Silva, Iniesta (71 Koke), Lucas (79 Asensio), Isco – D. Costa (89 Rodrigo). Selecționer: Fernando Hierro

 

Adaugati comentariu