World Cup 2018- Meciul 23: Avancronică Argentina-Croația

Argentina-Croația

Argentina-Croația reprezintă derbyul grupei. Argentinienii au mare nevoie de victorie după ce au remizat contra Islandei, în timp ce croații, care s-au impus contra Nigeriei, își pot asigura biletele pentru turul următor în cazul unui succes.

Este limpede că presiunea este pe sud-americani. Ei au neapărată nevoie de victorie, pentru că un egal le-ar complica soarta chiar și în condițiile în care este de presupus să se impună în ultimul meci al grupei, cu Nigeria, cea mai tânără echipă de la acest turneu.

Argentina. Sud-americanii vin după un prim joc pe care l-au ratat. Au remizat, 1-1, contra Islandei, Messi fiinnd departe de ceea ce se aștepta de la el. A ratat un penalty și, în afara acestuia, a avut o singură oportunitate de a marca, pe care a irosit-o. Echipa sa are nevoie de o cu totul altă față a lui Lionel, asemănătoare, de ce nu, cu acel ultim joc din preliminarii, care a decis prezența la acest turneu final.

Croația. Croații s-au impus în fața Nigeriei, dar jocul lor nu a fost unul pe măsura așteptărilor. Au avut nevoie de un autogol și un penalty pentru a se impune. Pentru a învinge Argentina au nevoie, este clar, de o altă abordare și un joc mai consistent. Trebuie spus că antrenorul croaților, Zlatko Dalic, l-a trimis acasă pe Nikola Kalinici după scandalul din meciul cu Nigeria când jucătorul a refuzat să între pe teren din postura de rezervă, motivând că nu este pregătit pentru acel meci.

La ce ne așteptăm…

Argentina a scos doar un egal cu Islanda și se va arunca în atac pentru a obține victoria împotriva Croației. Cele mai bune echipe ale grupei de la Mondial vor face spectacol la Nizny Novgorod. Probabil vor înscrie ambele și nu este exclus să avem mai mult de trei reușite.

Știați că…
Argentina are trei meciuri la rând în care nu s-a impus în turneul final al Campionatului Mondial. La ediția precedentă remiza la finele timpului regulamentar cu Olanda și Germania, câștigând în semifinală la penaltyuri, pentru a ceda în ultimul act în prelungiri. Pot oare argentinienii să pună capăt acestei serii?

Formații probabile
Argentina: Caballero- Mercado, Otamendi, Tagliafico- Salvio, Mascherano, Meza, Acuna- Messi, Aguero, Pavon. Selecționer: Jorge Sampaoli.

Croatia: Subasic- Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic- Rakitic, Badelj- Brozovic, Modric, Perisic- Mandzukic​. Selecționer: Zlatko Dalic.

Adaugati comentariu