World Cup 2018- Meciul 23: Cronică Argentina-Croația 0-3

Argentina-Croația

Argentina-Croația s-a încheiat cu un șocant (pentru cine nu a văzut meciul) 0-3, iar acum Messi&Co sunt la mâna adversarilor și au șanse minime de a merge mai departe.

Circarul Sampaoli i-a lăsat pe bancă pe Di Maria, Dybala și Higuain. Iar când i-a introdus pe ultimii doi, deși era 0-1, n-a avut curajul să îl lase în teren și pe Agüero. În plus, Messi a fost anihilat încă din start și a fost apatic întreaga partidă, trecându-și în cont doar o jumătate de ocazie. De partea cealaltă, croații, cu o linie de mijloc care a funcționat fără reproș, au jucat mereu spre poarta adversă, inclusiv pe final, atunci când aveau deja două goluri avans, și Argentina a fost umilită, pierzând la scor de forfait. Iar proporțiile scorului fac ca și în cazul în care Islanda și Nigeria remizează, iar în ultima rundă argentinienii și croații respectă calculele hârtiei, șansele de a trece mai departe pentru sud-americani să fie foarte mici din pricina golaverajului.

Dacă Islanda bate Nigeria…

  • Argentina trebuie să bată Nigeria
  • Croația trebuie să câștige contra Islandei
  • Argentina să aibă un golaveraj mai bun decât nordicii

Dacă Islanda și Nigeria termină la egalitate…

  • Argentina trebuie să bată în ultima etapă Nigeria
  • Islanda să nu câștige contra Croației

Dacă Nigeria bate Islanda…

  • Argentina trebuie să câștige contra Nigeriei
  • Islanda să nu bată Croația
  • Dacă Islanda bate Croația, golaverajul sud-americanilor să fie mai bun decât al nordicilor

Momentul cheie

Dincolo de impotența ofensivă a argentinienilor, fără îndoială, gafa lui Caballero a fost cea care le-a turnat plumb în picioare. Goalkeeperul a „bărbierit” o minge trimisă înapoi și Rebici a reluat cu sete, peste portarul argentinian, deschizând scorul.

Golurile

53: Rebici (Croația) profită de o eroare monumentală a lui Caballero și deschide scorul: 0-1.

80: Modrici (Croația) prinde un șut de excepție de la peste 20 de metri și dublează avantajul croaților: 0-2.

92: Rakitici (Croația) îngroapă definitiv Argentina finalizând un contraatac-școală: 0-3.

Formații

Argentina: Caballero – Mercado, Otamendi, Tagliafico – Salvio (56 Pavon), Mascherano, Pérez (68 Dybala), Acuña – Messi, Meza, Agüero (54 Higuain). Selecționer: Jorge Sampaoli

Croația: Subasic – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic – Rakitic, Brozovic – Rebici (57 Kramarici), Modric , Perisici (82 Kovacici) – Mandzukic (93 Corluka). Selecționer: Zlatko Dalic

Adaugati comentariu