World Cup 2018- Meciul 24: Cronică Brazilia-Costa Rica 2-0

Brazilia-Costa Rica

Brazilia-Costa Rica s-a încheiat cu succesul sud-americanilor. Aceștia au trăit însă periculos, cele două reușite venind în minutele de prelungiri.

Brazilia s-a jucat de-a șoarecele și pisica împotriva echipei lui Keylor Navas. S-au distrat, au irosit ocazii cât pentru două meciuri, chiar și în momentele în care angrenajul nu funcționa la turația obișnuită, precum în prima repriză. Presiunea este exprimată de faptul că au avut 23 de încercări de a da gol, 9 șuturi pe poartă și alte 9 pe lângă, iar în ceea ce privește cornerele, așa cum anticipam, au depășit cifra 7 înregistrată contra Elveției, înregistrând 10. Cu toate acestea, ghinionul, intervențiile miraculoase ale lui Navas sau dorința de a înscrie super-goluri făceau ca la intrarea în minutele suplimentare să asistăm la un 0-0 care, fără îndoială, ar fi reprezentat o nouă surpriză majoră a acestei prime faze a turneului.

În prelungiri însă, Coutinho a marcat al doilea său gol, finalizând ceea ce Gabriel Jesus dorea să fie o preluare largă menită să-l pună în poziție de șut, pentru ca apoi, când expiraseră cele 6 minute arătate inițial de arbitru, Neymar să dubleze avantajul după o centrare perfectă a lui Douglas Costa. S-au bifat astfel și cele două goluri pe care anticipam că o să le vedem astăzi din partea brazilienilor.

Momentul cheie

Am ales clipa de inspirație a lui Coutinho. În minutul 90+1, a urmărit o minge pe care Gabriel Jesus și-o făcuse un pic cam lungă și care, probabil, putea să fie blocată de fundașii costaricani, și a înscris cu un șut plasat care l-a lăsat fără replică pe Navas.

Golurile

91: Coutinho (Brazilia) frunctifică din apropiere o fază prelungită de atac a brazilienilor: 1-0.

97: Într-un moment în care mai mult plimbau mingea, brazilienii atacă totuși careul advers, Douglas Costa centrează perfect și Neymar (Brazilia), singur-singurel în fața porții goale, pune latul: 2-0.

Formații

Brazilia: Alisson – Danilo, Thiago Silva, Miranda, Marcelo – Casemiro, Paulinho (68 Firmino) – Willian (46 D.Costa), Coutinho, Neymar – Gabriel Jesus (93 Fernandinho). Selecționer: Tite

Costa Rica: K. Navas – Duarte, Gonzalez, Acosta – Gamboa (75 Calvo), Borges, Guzman Perez (83 Tejeda), Oviedo – B. Ruiz, Venegas – Urena (54 Bolanos). Selecționer: Oscar Ramirez

Adaugati comentariu