World Cup 2018- Meciul 25: Avancronică Nigeria-Islanda

Nigeria-Islanda

Nigeria-Islanda este unul dintre jocurile determinante pentru această grupă și destinul Argentinei la acest Campionat Mondial.

Nigeria, cea mai tânără echipă a Mondialului, își joacă ultima șansă de calificare în fața Islandei, având nevoie de minimum un egal pentru a mai putea spera, fie și cu șanse reduse, la depășirea fazei grupelor. În replică, de partea cealaltă, după ce au remizat contra Argentinei, islandezii ar putea face din istorie, precum la Euro, dacă înving. Pentru că în acel caz ar acumula 4 puncte și în ultima etapă ar putea chiar pierde strâns contra Croației cu condiția ca Argentina să nu facă scor de forfait contra Nigeriei și să răstoarne golaverajul negativ înregistrat după dezastrul de ieri.

Nigeria. În 2018, nigerienii au avut 13 meciuri, iar din ultimele 6 a pierdut 5 și a făcut un egal. Este clar că nu se regăsește, neamțul Rohr nereușind să facă o echipă din jucători precum Moses, Iheanacho, Iwobi sau Ndidi.

Islanda. Este, probabil, din punctul de vedere al organizării jocului, una dintre echipele bune spre foarte bune de la acest Mondial. Islandezii au o garnitură cu jucători masivi care știu jocul, se suplinesc excelent atunci când faza o cere, indiferent că vorbim despre atac sau defensivă, și au arătat că pot reprezenta o nucă tare pentru oricine.

La ce ne așteptăm…

Acest al doilea meci de la turneul final din Rusia va fi decisiv pentru soarta ulterioară și de aceea ambele echipe vor fi temătoare și foarte atente în defensivă. Cel mai probabil, dacă nu asistăm la o greșeală a uneia dintre combatante echipele vor intra la cabine, la pauză, cu un rezultat de egalitate, iar la final nu vom consemna mai mult de 3 reușite.

Știați că…
Nigeria a câștigat doar unul dintre ultimele 13 meciuri de la Mondiale (1-3-9), succesul fiind acel 1-0 cu Bosnia și Herțegovina din 21 iunie 2014, în faza grupelor la turneul din Brazilia.

Formații probabile
Nigeria: Francis Uzoho- Abdullahi Shehu, William Troost-Ekong, Leon Balogun, Brian Idowu- Wilfred Ndidi, John Obi Mikel, Oghenekaro Etebo- Victor Moses, Odion Ighalo, Alex Iwobi.

Islanda: Hannes Halldorsson- Birkir Saevarsson, Kari Arnason, Ragnar Sigurdsson, Hordor Magnusson- Emil Hallfredsson, Aron Gunnarsson; Gylfi Sigurdsson, Birkir Bjarnason, Rurik Gislason- Alfred Finnbogason.

Adaugati comentariu