World Cup 2018-Meciul 26: Cronică Serbia-Elveția 1-2

Serbia-Elveția

Serbia-Elveția s-a terminat 2-1, cu un gol marcat în minutul 90 de Shaqiri, iar acum trei echipe sunt în luptă strânsă pentru calificarea în fazele eliminatorii.

Serbia a avut 1-0 grație reușitei rapide a lui Mitrovic și conducea ostilitățile la pauză. Sigur, elvețienii au fost și ei ocaziile lor, prin Dzemaili, dar Stojkovici s-a opus de fiecare dată. După pauză balanța s-a înclinat invers. Xhaka a restabilit egalitatea, iar apoi, un alt kosovar, Shaqiri, a finalizat o excelentă fază de contraatac, stabilind scorul final în minutul 90. Rezultatul plasează Elveția la egalitate cu Brazilia și o transformă în favorita grupei în contextul în care în ultima rundă întâlnește Costa Rica, în timp ce sârbii și sud-americanii se vor înfrunta cu cuțitele pe masă.

Momentul cheie

Firesc, este vorba de golul lui Shaqiri. Dacă rămânea 1-1, Serbia avea 4 puncte, la fel ca Brazilia,iar Elveția contabiliza doar două. Acel gol a schimbat totul. În beneficiul spectacolului.

Golurile

5: Mitrovic (Serbia) deschide scorul cu o lovitură de cap: 1-0.

53: Xhaka (Elveția) înscrie cu un șut plasat de la 2- de metri: 1-1.

90: Shaqiri (Elveția) stabilește scorul final cu un gol superb pe contraatac: 1-2.

Formații

Serbia: Stojkovic – Ivanovic, Milenkovic, Tosic, Kolarov – Matic, Milivojevic (81 Radonic)  – Tadic, Milinkovic-Savic, Kostic *64 Ljajic) – Mitrovic. Selecționer: Mladen Krstajic

Elveția: Sommer – Lichtsteiner, Schar, Akanji, Rodriguez – Behrami, Xhaka – Shaqiri, Dzemaili *73 Embolo), Zuber (94 Drmic) – Seferovic (46 Gabranovic). Selecționer: Vladimir Petkovic

Adaugati comentariu