World Cup 2018- Meciul 27: Cronică Belgia-Tunisia 5-2

Belgia-Tunisia 5-2

Belgia-Tunisia s-a terminat cu un categoric 5-2 în favoarea europenilor, rezultat care, în mod normal, le oferă și șansa unui egal în derbyul cu Anglia care va decide ordinea în grupă.

Belgienii au început în forță, aveau 2-0 după doar 15 minute, iar după ce tunisienii au redus din handicap,s-au desprins iar în final de primă repriză. Lukaku marcase deja de două ori, egalîndu-l pe Ronaldo în fruntea ierarhiei golgeterilor actualei ediții a Mondialelor. În plus, reușitele sale i-au permis să bifeze și alte recorduri. Este primul fotbailist de la Maradona, în 1986, care reușește dubla în partide consecutive la World Cup, devine golgeterul all-time al naționalei în fazele finale ale competițiilor majore (7 reușite, față de 6 ale lui Ceulemans) și este primul belgian cu 4 goluri la o singură ediție a Cupei Mondiale.

Hazard, care deschisese scorul, a făcut și el dubla în repriza a doua, iar apoi, după ce a irosit trei șanse mari, Batshuayi a făcut 5-1. Spre final, tunisienii au mai marcat o dată, însă reușita nu a făcut decât să transforme partida într-una record din punctul de vedere al reușitelor la această ediție a Mondialelor.

Momentul cheie

În minutul 45+1, Lukaku, deschis de Hazard, îl învinge cu o ”scăriță” pe goalkeeperul tunisian. Un gol care a desprins Belgia din nou la două goluri și i-a deschis drumul spre victoria care îi asigură calificarea în turul următor și îi permite lui Lukaku să bifeze recordurile deja amintite.

Golurile

6: Hazard (Belgia) transformă un penalty pe care tot el îl obținuse: 1-0.

15: Lukaku face 2-0 transformând în gol, cu un șut în colțul lung, o pasă a lui Hazard: 2-0.

18: Bronn (Tunisia) marchează din mijlocul careului după un corner: 2-1.

46: Lukaku face 2-1 după ce scapă singur cu portarul după o pasî excelentă a lui Hazard: 3-1.

51: Hazard face și el ”dubla”: 4-1.

90; Batshuayi (Belgia) scapă de ghinion și-și trece și el numele pe lista marcatorilor: 5-1.

92: Khazri (Tunisia) finalizează din mijlocul careului și stabilește scorul final: 5-2.

Formații

Belgia: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco – Hazard (68 Batshuayi), Lukaku (59 Fellaini), Mertens (86 Tielemans). Selecționer: Roberto Martinez

Tunisia: Mustapha – Bronn (24 Nagguez), Ben Youssef, Meriah, Maaloul, Khaoui, Skhiri, Sassi (59 Sliti) – Ben Youssef (41 Benalouane), Khazri, Badri. Selecționer: Nabil Maaloul

Adaugati comentariu