World Cup 2018- Meciul 29: Cronică Germania-Suedia 2-1

Germania-Suedia

Germania-Suedia ne-a arătat din nou că, fotbalistic, de nemți nu scapi decât atunci când sunt în autocar, dar și că Polonia le este mereu aproape, la nevoie.

Germania a dominat clar o echipă a Suediei care a încercat să meargă pe ideea cu care a eliminat Italia. Tranșee în fața careului lui Olsen și atacuri de guerilă pe contraatac. Nemții au ratat prin Draxler, după care a ieșit la rampă deja cunoscuta prietenie germano-poloneză. Berg, scăpat singur, este busculat de Boateng. Penalty și eliminare spune bunul simț. Iar dacă nu vezi, da, poți apela la sistemul VAR.

Regulamentul este însă discreționar și când vine vorba despre decizie și atunci când este vorba despre aplicarea arbitrajului video. Polonezul Marciniak știe acest lucru și Germania este salvată.

Ulterior a fost penalizată la contraatacul finalizat cu un lob perfect de Toivonen, dar a refăcut echilibrul imediat după pauză, prin Reus. Din acel moment au presat continuu, s-au jucat cu ocaziile chiar și după ce au rămas în 10, după eliminarea lui Boateng, dar au și avut noroc că suedezii nu au știut să dea lovitura decisivă. Și s-au salvat.

Durmaz, mână moartă încă din momentul în care a intrat pe teren, a făcut fault la marginea careului atunci când lipseau puține secunde până la fluierul final. Kroos a pasat scurt spre Reus, care i-a așezat mingea, iar jucătorul lui Real a lovit imperial balonul. De-acum, nici măcar Mexic, care are șase puncte, nu mai este sigură de calificare. Este luptă în trei. Sigur, Suedia este în situația cea mai proastă, pentru că trebuie să învigă la măcar două goluri Mexic pentru a-și asigura calificarea,

Apropo de calcule, mai există un scenariu extrem de ciudat. Eliminarea lui Boateng o poate costa pe Germania calificarea dacă în meciurile din ultima etapă nemții și suedezii se impun cu 1-0 și în jocul dintre nordici și azteci nu avem multe cartonașe galbene. La egalitate perfectă, Germania pierde calificarea pe criteriul fair-play.

Momentul cheie

De această dată, avem nu unul, ci două. Cel în care Marciniak ne-a arătat că tot ”cavalerii” sunt, măcar pentru moment, la butoane, chiar și în condițiile implementării sistemului VAR. Și, evident, golul lui Kroos, care o repune pe Germania în poziția pe care o avea înaintea startului competiției, aceea de a merge în fazele eliminatorii. Și o poate face chiar de pe primul loc.

Golurile

32: Toivonen (Suedia) este la capătul unui contraatac rapid, preia excelent și trimite un lob peste Neuer: 0-1.

48: Imediat după pauză, Reus (Germania) reia din prima, spre colțul lung, o centrare: 1-1.

95: Kroos (Germania) schimbă soarta meciului cu unul dintre cele mai spectaculoase goluri ale începutului de competiție: 2-1.

Formații

Germania: Neuer – Kimmich, Rudiger, Boateng, Hector (87 Brandt) – Rudy, Kroos – Muller, Draxler (46 Gomez(, Reus – Werner. Selecționer: Joachim Loew

Suedia: Olsen – Lustig, Lindelof, Granqvist, Augustinsson – Claesson (74 Durmaz), Larsson, Ekdal, Forsberg – Berg (90 Thelin), Toivonen (78 Guidetti). Selecționer: Janne Andersson

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top