World Cup 2018- Meciul 30: Cronică Anglia-Panama 6-1

Anglia-Panama

Anglia-Panama s-a încheiat așa cum anticipam cu un succes la scor al insularilor care așteaptă acum derbyul cu Belgia, decisiv pentru ordinea finală în zona fruntașă a ierarhiei grupei.

Festival ofensiv pentru englezi în al doilea meci la actuala ediție a Mondialelor. La pauză era deja 5-0, iar Kane avea să își treacă în cont tripla în repriza secundă pentru a urca scorul la 6-0. Kane devine astfel liderul clasamentului golgeterilor, cu cinci reușite. Este pentru prima dată în istorie când Anglia marchează de șase ori într-un joc de la Mondiale.

Spre final, jucătorii din Panama au înscris, spre fericirea suporterilor. Reușita lui Baloy este prima din istorie la Mondiale pentru această echipă, care debutează la actuala ediție a Cupei Mondiale. Și pentru că vorbim despre o debutantă, să spunem că în acest meci am consemnat cea mai mare înfrângere a unei debutante la Mondial de la meciul Jamaica – Argentina 0-5, în 1998. Ultima formație care a pierdut la mai mult de 6 goluri a fost Haiti, în 1978, 0-7 cu Polonia.

Momentul cheie

De data aceasta nu avem un moment determinant pentru desfășurarea partidei, ci vorbim, evident, despre performanța lui Kane, cel care reușește un hat-trick și este al treilea jucător din istoria Angliei, după Hurst și Lineker care izbutește această performanță într-un joc de la un turneu final al Campionatului Mondial.

Golurile

8:  Kieran Trippier execută un corner, iar John Stones (Anglia), singur-singurel, înscrie cu capul: 1-0.

22: Kane face 2-0 din penalty-ul acordat pentru un fault al lui Escobar asupra lui Lingard: 2-0.

36: Lingard șutează superb, de la marginea careului, și trimite mingea în vinclul porții lui Penedo: 3-0.

40: Dublă a lui Stones, care reia din apropiere o minge respinsă de Penedo din fața lui Sterling: 4-0.

45+1: Kane execută perfect o nouă lovitură de la 11 metri acordată pentru un fault al lui Godoy asupra sa: 5-0.

62: Ruben Loftus-Cheek șutează iar mingea este deviată de Harry Kane în poartă: 6-0.

78: Ricardo Guardia Avila centrează superb dintr-o lovitură liberă și mingea ajunge la Felipe Baloy (Panama), care reia în plasă din plonjon: 6-1.

Formații

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier, Loftus-Cheek, Henderson, Lingard (Delph 63′), Young – Sterling, Kane (Vardy 63′). Selecționer: Gareth Southgate

Panama: Penedo – Murillo, Torres, Escobar, Davis – Barcenas (Arroyo 69′), Cooper, Gomez (Baloy 69′), Godoy (Avila 62′), Rodriguez – Perez. Selecționer: Hernan Gomez

Adaugati comentariu