World Cup 2018- Meciul 34: Avancronică Arabia Saudită-Egipt

Arabia Saudită-Egipt

Arabia Saudită-Egipt este doar un meci pentru onoare, ambele echipe fiind deja eliminate de la actuala ediție a Campionatului Mondial.

Onoare și orgoliu. Pentru ambele echipe. Saudiții vor să evite cea de-a patra clasare pe ultima poziție în grupă, în timp ce Egipt speră să obțină cea dintâi victorie din  istorie la un turneu final al Cupei Mondiale. Nu este exclus în plus să-l vedem la lucru pe legendarul portar Essam El-Hadary, cel care, dacă va juca fie și doar câteva minute, va stabili un nou record pentru istoria competiției: cel mai vârstnic jucător care a evoluat vreodată, el având 45 de ani și 161 de zile.

Arabia Saudită. Arabia Saudită a ajuns la 5 înfrângeri consecutive în ultimele luni, celor trei jocuri amicale. (cu Germania, 1-2, cu Peru, 0-3 și cu Italia, 1-2) adăugându-li-se cele două eșecuri de la turneul final. De altfel, la Mondiale saudiții au 12 înfrângeri la rând, iar în ultimele 5 kjocuri au cedat la zero. Saudiții au întâlnit câte o echipă africană la fiecare din cele 4 Campionate Mondiale la care au mai participat, bilanțul fiind următorul: o înfrângere, un egal, o victorie- contra Marocului în 1994.

Egipt. Selecționerul Egiptului nu s-a putut baza pe starul Salah la meciul cu Uruguay, pierdut de africani după un gol marcat în minutul 89. Apoi, prima repriză a jocului cu Rusia a fost foarte echilibrată, însă “faraonii și-au înscris un autogol și gazdele au învins cu 3-1. Acum speră, așa cum spuneam, să se impună și să obțină primul succes din istorie la World Cup.

La ce ne așteptăm…

Salah are toate atuurile să iasă la rampă. Sigur, atmosfera în lot nu a fost cea mai bună, Mo s-a și supărat și a amenințat că pleacă de la națională. Până la urmă nu se știe dacă au dreptate oficialii federației, care spun că a fost un simplu foc de paie, ori s-a băgat mizeria sub preș. Cert este că astăzi starul lui Liverpool este anunțat titular, iar dacă joacă mă aștept să și marcheze.

Știați că…

Ultimele două goluri ale Egiptului la Mondiale au fost marcate din penalty. Între ele reușita lui Salah din meciul cu Rusia. Ultima oară când egiptenii au înscris din acțiune a fost pe 27 mai 1934, atunci când Abdulrahman Fawzi marca în jocul pierdut cu 4-2 în fața Ungariei.

Formații probabile

Arabia Saudită: Yasser Al-Mosailem- Ali Al-Bulaihi, Osama Howsawi, Mohammed Al-Breik, Yasser Al-Shahrani- Salman Al-Faraj, Abdullah Otayf, Housain Al-Mogahwi, Salem Al-Dawsari, Hattan Bahebri- Muhannad Asiri.

Egipt: Essam El-Hadary- Ali Gabr, Ahmed Hegazi, Ahmed Fathy, Mohamed Abdel Shafy- Tarek Hamed, Mohamed Elneny, Mahmoud Trezeguet, Abdallah Said- Mohamed Salah, Marwan Mohsen.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top