World Cup 2018- Meciul 35: Avancronică Spania-Maroc

Spania-Maroc

Spania-Maroc are miză doar pentru europeni. Africanii sunt deja eliminați din competiție, iar spaniolii vor să învingă pentru a nu depinde de rezultatul celeilalte întâlniri a grupei, dintre Portugalia și Iran.

Spania are nevoie de o victorie pentru a-și asigura prima poziție a grupei, dar va depinde și de rezultatul Portugaliei, trebuind să marcheze măcar un gol în plus față de lusitani dacă și aceștia se impun. La egalitate de puncte și golaveraj, contează criteriul fair-play, iar la acesta, deocamdată, spaniolii au avantaj față de Ronaldo & Co.

Spania. Din 2006 nu a mai pierdut nicio partidă în grupele Cupei Mondiale. Evident, spaniolii pornesc favoriți și ar trebui să se impună destul de lejer, dar rămâne de văzut și ce garnitură va alinia Fernando Hierro. Spre exemplu, Sergio Busquets, jucător extrem de important la mijlocul terenului, este la un pas de suspendare, și, se pare, urmează să fie menajat.

Maroc. Echipa antrenată de Herve Renard a dezamăgit în primul meci al grupei, 0-1 cu Iranul, iar apoi a cedat cu același scor și contra Portugaliei. Marocanii au pierdut ultimele două partide, deși nu mai pierduseră în precedentele 18. La Mondiale, are doar două partide câștigate din 15, un 3-1 cu Portugalia în 1986 și 3-0 cu Scoția în 1998, ambele partide fiind jucate în ultima etapă a grupei.

La ce ne așteptăm…

Rămâne de văzut și ce adversar preferă Spania să întâlnească mai departe, pe Rusia sau Uruguay, căci va știi la ora jocului care este ordinea în cealaltă grupă.Pentru a nu sta la mâna rezultatului din celălalt meci este de presupus că spaniolii vor încerca să se desprindă rapid, iar apoi să-și joace cartea așa cum își doresc.

Știați că…

Cele două echipe s-au mai întâlnit într-o dublă manșă de calificare la Cupa Mondială în 1962. Se impunea atunci Spania cu 1-0 și 3-2 în ambele dispute.

Formații probabile

Spania: David de Gea- Jordi Alba, Sergio Ramos, Gerard Pique, Dani Carvajal- Koke, Thiago Alcantara, Isco, David Silva- Diego Costa, Iago Aspas. Selecționer: Fernando Hierro.

Moroc: Monir El Kajoui- Achraf Hakimi, Ghanem Saiss, Mehdi Benatia, Hamza Mendyl- Karim El Ahmadi, Hakim Ziyach, Mbark Boussoufa, Younes Belhanda, Noureddine Amrabat- Khalid Boutaib. Selecționer: Herve Renard.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top