World Cup 2018- Meciul 36: Avancronică Iran-Portugalia

Iran-Portugalia

Iran-Portugalia este, pe hârtie, derby în această zi decisivă. Iran are însă nevoie de victorie pentru a merge mai departe.

Iran știe să se apere. A arătat-o în preliminarii, primind doar două goluri, dar și la Mondial. A câștigat, 1-0, contra Marocului și a cedat la limită împotriva Spaniei. Problema sa este că în meciurile cu adversari puternici nu prea marchează. Ori astăzi are nevoie de victorie dacă vrea să meargă mai departe. Așa că, dincolo de valoarea superioară, portughezii au un avantaj major, mai cu seamă că au jucători cu care să dea lovitura pe contraatac.

Iran. Rouzbeh Cheshmi s-a accidentat la antrenamente și este indisponibil pentru ultima partidă a grupei, iar locul săuva fi luat de Morteza Pouraliganji. Atacul este condus de Alireza Jahanbakhsh, golgeter în Olanda. De la el așteaptă echipa condusă de Carlos Queiroz reușitele menite să-i ducă mai departe.

Portugalia. A adunat 4 puncte grație golurilor lui Ronaldo, dar și a sprijinului indiscutabil de care a beneficiat din partea arbitrilor. Și vorbim despre ambele meciuri disputate până acum, de fiecare dată existând discuții privind modul discreționar în care “cavalerii” au ales să folosească sistemul VAR.

La ce ne așteptăm…

La un meci închis din partea Iranului care va dori mai întâi să se asigure că nu ia gol, iar apoi să înscrie. Apoi, este de așteptat ca Ronaldo să dorească să-și continue prestațiile foarte bune de la acest Mondial. În mod normal, dacă nu asistăm la o surpriză majoră, Portugalia se impune.

Știați că…

Cele două echipe s-au mai întâlnit în grupe la ediția din 2006, Portugalia impunându-se cu 2-0, ultimul gol fiind marcat de Ronaldo. Cristiano este singurul supraviețuitor din acea echipă. La iranieni este Masoud Shojaei, dar atunci nu a evoluat, era doar în lot.

Formații  probabile
Iran: Ali Beiranvand- Ehsan Haji Safi, Morteza Pouraliganji, Ramin Rezaeian, Majid Hosseini- Saeid Ezatolahi, Vahid Amiri, Omid Ebrahimi, Karim Ansarifard, Mehdi Taremi- Sardar Azmoun. Selecționer: Carlos Queiroz.

Portugalia: Rui Patricio- Pepe, Jose Fonte, Raphael Guerreiro- Cedric Soares, William Carvalho, Joao Moutinho, Bernardo Silva, Joao Mario- Goncalo Guedes, Cristiano Ronaldo. Selecționer: Fernando Santos.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top