World Cup 2018- Meciul 36: Iran-Portugalia 1-1

Iran-Portugalia

Iran-Portugalia s-a terminat 1-1 după un meci în care Ronaldo a ratat un penalty, a fost iertat de eliminare, iar asiaticii au ratat în prelungiri șansa de a merge mai departe și de a trimite acasă formația lusitană.

Portughezii, cu o formație schimbată, au presat continuu. Iran a făcut ceea ce știe mai bine. S-a apărat și a încercat să dea lovitura pe contraatac. Scorul avea să fie deschis de Quaresma, cu o execuție marca proprie: șut plasat, cu exteriorul, către vinclu, în colțul lung.

În repriza a doua, iranienii au avut câteva jumătăți de ocazie, iar Ronaldo a fost în situația de a lămuri complet lucrurile, primind un penalty cu ajutorul sistemului VAR. A ratat însă, iar Iranul a prins curaj. Și a avut în plus determinare după ce arbitrul n-a vrut să le acorde penalty și nici să revadă fază, iar apoi, nervos, Cristiano a lovit, fără balon, cu cotul un adversar, dar n-a primit decât un cartonaș galben. Au forțat și, spre final, în compensație, au primit penalty. Poate pentru că dincolo, la acel moment, era încă 2-1 pentru Maroc. Ansarifard a marcat, egalând, iar câteva clipe mai târziu Mehdi a ratat, singur cu portarul, șansa de a schimba istoria. Mingea s-a dus pe lângă poartă, Portugalia merge mai departe, iar Iran pleacă acasă.

Momentul cheie

În minutele de prelungiri, Iranul presează, mingea ajunge la Mehdi, care este singur cu portarul advers la 12 metri lateral stânga. Pune toate speranțele unei nații în șut, însă alege colțul scurt și trimite pe lângă poarta lui Rui Patricio. Rămâne 1-1 și Ronaldo se pregătește pentru confruntarea cu Uruguay.

Golurile

45: Quaresma preia o minge la marginea careului, trece de un adversar și trimite cu exteriorul în vinclu: 0-1.

93: Ansarifard transformă o lovitură de pedeapsă și egalează: 1-1.

Formații

Iran: Beiranvand – Razaeian, Hosseini, Pouraliganji, Hajsafi (56 Mohammadi) – Taremi, Jahanbakhsh (70 Ghoddos), Ezatolahi (76 Ansarifard), Ebrahimi, Amiri – Azmoun. Selecționer: Carlos Queiroz.

Portugalia: Rui Patricio – Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro – Quaresma (70 B.Silva), William, Ad. Silva, Joao Mario (84 Moutinho) – Andre Silva (96 Guedes), Ronaldo. Selecționer: Fernando Santos

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top