World Cup 2018- Meciul 4: Portugalia-Spania 3-3

Portugalia-Spania

Portugalia-Spania a avut atributele anticipate. Meci echilibrat și o echipă a Spaniei superioară, care părea capabilă să se impună. A fost însă seara lui Ronaldo, care a făcut egal cu vecinii spanioli, marcând la fel de multe goluri precum adversarii.

Ronaldo a vrut parcă să le închidă gura tuturor criticilor, așa cum a făcut-o și în fazele eliminatorii ale UEFA Champions League. A marcat după numai 240 de secunde primul său gol împotriva spaniolilor. Dintr-un penalty pe care tot el l-a obținut după ce l-a întors cum a vrut pe colegul de la Real, Nacho. A profitat apoi de o eroare uriașă a lui De Gea, care a părut un fel de Karius în finala de la Kiev, pentru a face 2-1. Iar în final de meci, l-a păcălit pe Pique, a obținut o lovitură liberă, și a executat-o perfect, reechilibrând balanța. Pentru că și Diego Costa reușise o dublă, iar Nacho își spălase păcatele penalty-ului cu un golazzo.

Momentul cheie

Fără îndoială, lovitura liberă din minutul 88. Ronaldo a forțat în atac, Pique l-a faultat, iar CR7 a marcat dintr-o lovitură liberă care a amintit de cele pe care le reușea pe bandă rulantă cu ani în urmă.

Golurile

4: Nacho îl faultează pe Ronaldo (Portugalia), iar acesta deschide scorul din penalty: 1:0

24: Diego Costa (Spania) își finalizează acţiunea individuală fenomenală cu un şut superb din interiorul careului. Scorul este 1:1. Arbitrul a indicat a verificat golul folosind sistemul VAR și îl validează.

44: Ronaldo (Portugalia) șutează de la marginea careului, pe centrul porții, dar De Gea gafează și mingea intră în poartă: 2:1

55: Sergio Busquets s-a înălțat și a ajuns la mingea trimisă din lovitura liberă și i-a pasat cu capul lui Diego Costa (Spania) care, nemarcat în careu, trimite mingea în poartă: 2-2.

58: Nacho (Spania) trimite un şut superb din prima de la marginea careului, mingea prinde bara și intră în poartă în colțul opus: 2-3..

88: Execuție perfectă, din lovitură liberă, a lui Ronaldo (Portugalia): 3-3.

Formații

PORTUGALIA: Rui Patricio – Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro – W. Carvalho, Moutinho – Bernardo Silva (69 Quaresma), Guedes (80 Andre Silva), B. Fernandes (68 Joao Mario) – C. Ronaldo. Selecționer: Fernando Santos

SPANIA: De Gea – Nacho, Piqué, Ramos, Alba – Busquets, Koke – David Silva (86 Lucas Vazquez), Isco, Iniesta (70 Thiago) – D. Costa (77 Aspas). Selecționer: Fernando Hierro

Adaugati comentariu