World Cup 2018- Meciul 40: Avancronică Islanda-Croația

Islanda-Croația

Islanda-Croația este un meci de totul sau nimic pentru insulari, în timp ce croații, deja siguri de locul întâi, ar putea să-și menajeze vedetele.

Islanda încă visează, dar croații nu sunt genul de formație care să facă vreun cadou. Așa că formația lui Finnbogason trebuie să se ajute singură dacă vrea să meargă mai departe.

Islanda. După egalul cu Argentina au fost cu gândul la a o nouă calificare din grupe și să uimească lumea așa cum au reușit și la Euro 2016. Golul lui Finnbogason a rămas, însă, singurul al islandezilor până acum la acest Mondial, iar Nigeria i-a readus cu picioarele pe pământ pe islandezi.

Croația. Zdravko Dalic a asamblat o echipă puternică, iar Croația are 6 puncte și 5-0 golaveraj după primele două meciuri. Acum își poate permite să menajeze jucătorii vedetă înainte de confruntarea cu Danemarca, formație care atunci când joacă poate să fie o nucă tare.

La ce ne așteptăm…

Islanda nu are ce pierde, ci doar de câștigat, așa că nu va renunța vreun moment la ideea de a învinge. Însă, atacând, se poate expune, iar croații, fie și cu o echipă fără principalele vedete au armele necesare pentru a marca. Să ne așteptăm așadar la un joc spectaculos și cu reușite.

Știați că…

Islanda și Croația și-au împățit victoriile în grupa de calificare la Mondial. Croații au câștigat la Zagreb cu 2-0, în timp ce nordicii au învins la Rejkjavjk cu 1-0. Prima dată când micuța țară insulară a scos capul în lumea fotbalului a fost în 2013 când a jucat baraj de calificare la Mondial împotriva Croației. Islanda nu a marcat atunci în dublă manșă, iar Croația s-a calificat cu 2-0 la general.

Formații probabile

Islanda: Halldorsson – Saevarsson, Ingason, Sigurdsson, Magnusson – Gunnarsson, Hallfredsson – Gudmundsson, G. Sigurdsson, Bjarnason – Finnbogason. Selecționer: Heimir Hallgrimsson

Croația: L. Kalinic – Jedvaj, Corluka, Caleta-Car, Pivaric – Modric, Badelj – Pjaca, Kovaci, Perisic – Kramaric. Selecționer: Zlatko Dalic

Adaugati comentariu