World Cup 2018- Meciul 47: Cronică Anglia-Belgia 0-1

Anglia-Belgia

Anglia-Belgia avea drept miză locul întâi în grupă. O poziție pe care însă nimeni nu și-o dorea, pentru că locul doi oferă perspectiva unui parcurs mai lejer.

Belgienii au câștigat meciul și intră pe o parte de traseu pe care se mai află echipe precum Franța sau Argentina și Brazilia. A fost un meci în care ambele formații au folosit garnitura a doua. Nimeni nu a riscat, nimeni nu a forțat.

Era însă egalitate perfectă și diferența o făcea criteriul fair-play. Capitol la care englezii erau în avantaj. Ba chiar, după încă două galbene ale belgienilor, diferența crescuse în favoarea lor. Dar Belgia a lăsat calculele și a înscris. Merge pe partea mai grea a tabloului, dar a făcut ca fotbalul să câștige.

Momentul cheie

Într-un meci disputat cu frâna de mână trasă, evident, faza din minutul 51, atunci când Januzaj a stabilit scorul final, rîmâne momentul cheie.

Golul

51: Januzaj șutează la colțul lung și înscrie unicul gol al întâlnirii: 0-1.

Formații

Anglia: Pickford – Jones, Stones (46 Maguire), Cahill – Arnold (79 Welbeck), Loftus-Ceek, Dier, Delph, Rose – Rashford, Vardy. Selecționer: Gareth Southgate.

Belgia: Courtois – Dendoncker, Boyata, Vermaelen (74 Kompany) – Chadli, Fellaini, Dembele, T. Hazard – Januzaj (86 Mertens), Batshuayi, Tielemans. Selecționer: Roberto Martinez.

 

Adaugati comentariu