World Cup 2018- Meciul 51: Spania-Rusia 3-4

Spania-Rusia

Spania-Rusia ne-a oferit încă o surpriză majoră. Tiki-taka a pierdut războiul cu prezentul, rușii, cu doar 6 încercări spre poarta adversă și un singur șut cadrat, din penalty, calificându-se în sferturi!

Spania a intrat în istorie drept prima echipă care depășește 1.000 de pase într-un meci de la turneul final. A avut 1-0 și a presat permanent. La finalul celor 120 de minute statistica era zdrobitoare: 25-6 la încercările de a da gol și 9-1 la șuturi pe poartă. Era însă numai 1-1.

Rezultatul a fost stabilit în prima repriză de un autogol al lui Ignashevich, care, presat de Ramos, a deviat în proprie poartă o centrare a lui Asensio, respectiv penalty-ul transformat de Dzyuba, la o neglijență (henț) a lui Pique. În rest, Spania a forțat, a introdus toate soluțiile ofensive, dar nici Cosdta, nici Aspas, nici Rodrigo, la fel ca oricare dintre colegii lor, nu au izbutit să marcheze.

S-a ajuns astfel la penalty-uri. Rușii au fost cei cu nervii mai tari, Koke și Iago Aspas au ratat, și formația gazdă merge mai departe în timp ce Spania își trece numele pe lista decepțiilor acestui Mondial.

Momentul cheie

Penalty-urile. Rușii și-au atins obiectivul de a nu pierde în timp regulamentar sau prelungiri, forțând mâna destinului. Iar Akinfeev a completat strategia cu două parade care au făcut ca meciul să ne ofere o calificată surpriză.

Golurile

12: Ignashevich deviază mingea în proprie poartă: 1-0

40: Rușii primesc penalty, iar Dzyuba transformă: 1-1.

Formații

Spania: De Gea – Nacho (70 Carvajal), Pique, Ramos, Alba – Koke, Busquets – David Silva (67 Iniesta), Isco, Asensio (104 Rodrigo) – Diego Costa (80 Aspas). Selecționer: Fernando Hierro

Rusia: Akinfeev – Fernandes, Kudryashov, Kutepov, Ignasevich, Zhirkov (46 Granat) – Samedov (61 Cheryshev), Kuzyaev (97 Kuzyayev), Golovin, Zobnin – Dzyuba (65 Smolov). Selecționer: Stanislav Cercesov

 

Adaugati comentariu