World Cup 2018- Meciul 52: Croația-Danemarca 3-2

Croația-Danemarca

Croația-Danemarca ne-a oferit al doilea meci al zilei care se încheie 1-1 după prelungiri. Croații merg mai departe după o serie de penalty-uri în care cei doi portari au izbutit să pareze 5 lovituri, Subasic având câștig de cauză în duelul cu Schmeichel.

La modul în care a arătat în faza grupelor, în special în meciul cu Argentina, pe care a spulberat-o cu un sec 3-0, Croația era favorita întâlnirii. Dar cei care au deschis scorul au fost danezii. Knudsen a aruncat de la margine în stilul propriu, trimițând mingea în careu cu aceeași periculozitate pe care alții o fac cu piciorul la loviturile de colț, iar Jorgensen a șutat cu latul, Subasic, cu vizibilitatea obturată de colegul său Vida, deviind balonul în poartă.Încă nu se terminase primul minut și consemnam cel mai rapid gol într-un meci de la actuala ediție a Mondialului.

Croații au replicat rapid. La o centrare, Dalsgaard a vrut să degajeze, mingea l-a lovit pe Christensen, a ajuns la Mandzukic, iar acesta n-a ratat. Era 1-1 după doar 4 minute și totul se lua de la capăt. Croații au arătat acest lucru, dominând, așa cum spuneau calcuilele hârtiei, dar până la pauză, la ocazii a fost tot egal, Lovren și Eriksen (ultimul, cu o bară) având șansele de gol.

După pauză și în prelungiri danezii au părut mai activi, în timp ce croații au căutat lovitura pe contre. Și puteau să o dea în minutul 115. Rebic a scăpat singur, a fost agățat de Jorgensen. Penalty clar, dar Schmeichel a prins balonul șutat de Modric. Avea să mai pareze de două ori și în seria de penalty-uri, dar Subasic a făcut 3-3 în duelul direct, luându-i însă fața la seria de departajare, astfel că echipa Croației se pregătește de duelul cu rușii și se gândește deja la semifinale.

Momentul cheie

Și în acest caz este seria de lovituri de departajare. În care s-a mers cap la cap și portarii au oprit 5 lovituri. Au ratat Eriksen și Badelj. Au marcat apoi Kjaer, Kramaric, Krohn-Dehli și Modric. A ratat Schone, l-a imitat Pivaric. Simetria a fost ruptă la a cincea serie. Subasic a oprit șutul lui Jorgensen, iar Rakitic l-a executat pe Schmeichel ducându-și echipa mai departe.

Golurile

1: Jorgensen deschide scorul după numai 57 de secunde: 0-1.

4: Mandzukic restabilește rapid egalitatea; 1-1.

Formații

Croația: Subasic – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinic (81 Pivaric) – Brozovic (71 Kovacic), Rakitic – Rebic, Modric, Perisic (97 Kramaric) – Mandzukic (108 Badelj). Selecționer: Zlatko Dalic

Danemarca: Schmeichel – Dalsgaard, Zanka, Kjaer, Christensen (46 Schone) – Delaney (98 Krohn-Dehli), Eriksen, Knudsen – Poulsen, Cornelius (56 N.Jorgensen), Braithwaite (106 Sisto). Selecționer: Age Hareide

 

Adaugati comentariu