World Cup 2018- Meciul 53: Brazilia-Mexic 2-0

Brazilia-Mexic

Brazilia-Mexic trebuia să ne arate potențialul lui Neymar&Co în fața unei echipe care a reprezentat o surpriză plăcută în grupe. Neymar a ieșit la rampă, cu gol și assist, iar brazilienii merg mai departe.

Mexic a vorbit despre surpriză și a început jocul ofensiv. A avut și două ocazii prin Lozano, dar brazilienii au arătat că acum, cu Tite la timonă, știu să se și apere și că iau extrem de greu gol. Apoi lucrurile au intrat în normal. Neymar, care a surprins pe toată lumea apărând cu un nou look (al patrulea pentru tot atâtea meciuri), a avut prima ocazie, dar Ochoa a respins. Istoria avea să se mai repete până la finalul primei reprize încă o dată.

După pauză, Willian, servit de Neymar cu un călcâi, a sprintat și a dat o pasă în gura porții, iar decarul brazilienilor a înscris din “alunecare”. Ochoa și-a făcut treaba și-n fața lui Coutinho, iar dincolo, Alisson a probat că brazilienii au și portar, înainte ca, spre final de meci, Neymar să devină servant. A fost ținta dezvoltării unui contraatac, a ciupit mingea pe lângă portarul mexican, iar aceasta, atinsă de piciorul lui Ochoa, a ajuns la Firmino, care a înscris, lejer, din 4 metri, în poarta goală. Brazilia merge mai departe!

Momentul cheie

În minutul 51, Neymar a ieșit la rampă și a finalizat pasa-centrare a lui Willian. Era 1-0, mexicanii au fost nevoiți să iasă, iar barzilienii i-au taxat ulterior pe contraatac pentru a rezolva ecuația calificării.

Golurile

51: Neymar reia în poartă din apropiere o minge venită de las Willian: 1-0.

88: Firmino înscrie din pasa lui Neymar: 2-0.

Formații

Brazilia: Alisson – Fagner, Silva, Miranda, Filipe Luis – Paulinho (80 Fernandinho), Casemiro – Willian (91 Marquinhos), Coutinho (80 Firmino), Neymar – G. Jesus. Selecționer: Tite

Mexic: Ochoa – Alvarez (55 dos Santos), Ayala, Salcedo, Gallardo – Herrera, Marquez (46 Layun), Guardado – Vela, Chicharitp (60 Jimenez), Lozano. Selecționer: Juan Carlos Osorio

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top