World Cup 2018- Meciul 58: Brazilia-Belgia 1-2

Brazilia-Belgia

Brazilia-Belgia a oferit o confruntare extrem de interesantă. Sud-americanii erau favoriți potrivit calculelor hârtiei, dar au fost nevoiți să cedeze în fața unei formații care a arătat că este pregătită să se bată pentru medalii.

Brazilia a desenat frumos. A și avut o primă ocazie prin Silva. Însă primii care au lovit au fost belgienii. Din fază fixă. Kompany a deviat un balon, acesta l-a lovit pe Fernandinho și s-a dus în poartă. Iar apoi, într-un moment în care sud-americanii doreau să replice, belgienii au arătat din nou, precum în finalul jocului cu Japonia, că stăpânesc arta contraatacului. Au profitat de o intercepție, au urcat rapid și au destabilizat defensiva adversă, iar De Bruyne a făcut 2-0 cu un șut puternic la colțul lung.

Brazilienii au sperat că pot întoarce rezultatul, mai cu seamă că europenii s-au retras și au încercat sporadice contraatacuri. Nu le-a ieșit însă. Au fost privați de un penalty, sârbul Mazic și colegii lui care se ocupau de VAR având o interpretare proprie la un faul asupra lui Jesus. Și Brazilia n-a reușit decât să reducă din handicap prin Renato Augusto. Pentru că tot el, în final de meci, a fost lipsit de șansă, mingea trimisă spre colțul lung, care-l bătuse pe Courtois, trecând agonizant pe lângă bară. Apoi Courtois s-a întins ca un resort pentru a scoate o minge a lui Neymar, și totul era jucat.

Momentul cheie

Două au fost momentele cheie. Unul este cel al golului lui De Bruyne, venit într-un moment de dominație al Braziliei, și care avea să se dovedească suficient pentru a face diferența. Cel de-al doilea, desigur, momentul penalty-ului neacordat pentru sud-americani. Unul care putea schimba fața jocului.

Golurile

13: Minut cu ghinion pentru Fernandinho, acesta deviind în proprie poartă un balon atins mai întâi de Kompany: 0-1.

31: De Bruyne finalizează în stil propriu o acțiune de contraatac: 0-2.

76: Renato Augusto le dă speranțe brazilienilor: 1-2.

Formații

Brazilia: Alisson – Fagner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo – Paulinho (73 R.Augusto), Fernandinho, Coutinho – Wilian (46 Firmino), Gabriel Jesus (58 D.Costa), Neymar. Selecționer: Tite

Belgia: Courtois – Meunier, Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Fellaini, Witsel, Chadli (83 Vermaelen) – De Bruyne, Lukaku (87 Tielemans), Hazard. Se;ecționer: Roberto Martinez

 

Adaugati comentariu