World Cup 2018- Meciul 59: Suedia-Anglia 0-2

Suedia-Anglia

Suedia-Anglia n-a avut istoric. Sigur, nordicii au încercat să-și joace cartea, însă englezii le-au fost net superiori și visează acum la titlul mondial.

Înainte de meci, englezii de la The Times s-au amuzat și au făcut un ghid în care le explicau englezilor cum să-i învingă pe suedezi. Ghidul „Cum să bați Suedia” a fost făcut după modelul instrucțiunilor de asamblare a mobilierului de la magazinul suedez Ikea.

Și tot înainte de meci, Zlatan l-a provocat pe Beckham la un pariu. O cină oriunde în lume pentru Beck, dacă se impun englezii, respectiv o sesiune de shopping la Ikea Suedia de care să profite Zlatan dacă bat ai lui. David a acceptat ideea lui Zlatan, ba i-a promis că o să-l însoțească atunci când își va achiziționa lucrurile pentru noua sa vilă din LA, însă a cerut la schimb ca suedezul să vină la un meci internațional al Angliei disputat pe Wembley, să fie îmbrăcat în tricoul Albionului și să mănânce fish&chips în pauză.

Lucru pe care ar trebui să-l facă. Pentru că Anglia n-a avut emoții. A controlat jocul. A deschis scorul în urma unei faze fixe, prin lovitura de cap a lui Maguire, aflat la prima reușită în tricoul naționalei. Iar suedezii, obligați să atace, și-au dovedit limitele. Tot Anglia și tot cu o lovitură de cap, a lui Dele Alli, a înscris și va juca semifinala.

Momentul cheie

Suedia a eliminat Olanda, Italia, Mexic și Elveția marcând prima și închizând jocul. De data aceasta nu i-a mai ieșit. Southgate a preluat de la Lincoln City schema aceea în care jucătorii se așează în șir indian, perpendicular pe linia de fund, și care este numită „Trenul Dragostei”. Când Ashley Young a executat cornerul, s-au răspândit n careu, iar Maguire, rămas nemarcat, a înscris cu capul.

Golurile

31: Maguire deschide scorul cu o lovitură de cap: 0-1.

59: Altă schemă, cu centrarea lui Lingard și finalizarea lui Dele Alli: 0-2.

Formații

Suedia: Olsen – Krafth (85 P.Jansson), Lindelof, Granqivst, Augustinsson – Claesson, Ekdal, Larsson, Forsberg (65 M.Olsson)- Berg, Toivonen (65 Guidetti). Selecționer: Jane Andersson

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier, Alli (77 Delph), Henderson (85 Dier), Lingard, Youg – Sterling (91 Rashford), Kane. Selecționer: Gareth Southgate

 

 

Adaugati comentariu