World Cup 2018- Meciul 61: Franța-Belgia 1-0

Franța-Belgia

Franța-Belgia, prima semifinală a actualei ediții a CM, nu a produs surpriza. Echipa favorită, Franța, s-a impus la limită și merge în ultimul act.

Belgienii au presat. Au făcut însă steril, iar atunci când din șerpuirile lui Hazard, pasele printre sau centrări au avut oportunități, fie au ratat ținta, fie a intervenit Lloris. Un portar care, se știe, atunci când gafează o face cu stil, însă acest lucru se întâmplă foarte rar, în timp ce paradele de efect îi ies constant.

De partea cealaltă, Franța a cedat posesia, betonând însă mijlocul pentru a nu se pune în pericol. A fost o alegere normală pentru o echipă care are drept principală armă contraatacul. Nici nu poate să fie altfel când ai oameni cu viteza fenomenului numit Mbappe sau a lui Griezmann, ori cu fuleul pe care îl poate dezvolta Pogba. Însă nu contraatacul le-a adus reușita, deși au existat ocazii. Golul a venit după o fază fixă în care Fellaini a arătat iar precum un clown.

Momentul cheie

Este cel al unicului gol. Francezii au beneficiat de un corner, Fellaini a ratat startul și săritura, iar Umtiti s-a înălțat peste el și a trimis puternic la colțul scurt. Avea să fie unicul gol al întâlnirii, belgienii dovedindu-se incapabili să bată strategia oamenilor lui Deschamps.

Golul

51: Umtiti reia cu capul, imparabil, după o lovitură de colț: 1-0

Formații

Franța: Lloris- Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez –  Pogba, Kante, Matuidi (86 Tolisso)- Mbappe, Giroud (85 Nzonzi),  Griezmann. Selecționer: Didier Deschamps.

Belgia: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen –  Chadli (91 Batshuayi), Fellaini (80 Carrasco), Dembele (60 Mertens),  Witsel – De Bruyne, Lukaku, Hazard. Selecționer: Roberto Martinez

Adaugati comentariu