World Cup 2018- Meciul 62: Croația-Anglia 2-1

Croația-Anglia

Croația-Anglia a adus calificarea în premieră în ultimul act al Cupei Mondiale a echipei croate și sfârșitul încă unui vis pentru englezi.

În start de meci, Anglia a blocat bine și a plecat pe contre. La una dintre acestea, în minutul 5, Modrici l-a faultat pe Alli, iar Trippier a deschis scorul cu o „torpilă” care l-a lăsat fără replică pe Subasici. Ulterior Maguire şi Stones închid orice poate semăna a culoar, Kane e prins în ofsaid (23), apoi ratează singur cu Subasic (30) la o fază la care avea și șansa unei pase care îl putea lăsa singur cu poarta goală pe Sterling. Apoi Lingard (35) trimite la o palmă de bară, chiar dacă putea mai bine și s-a intrat cu 0-1 la pauză.

La reluare am văzut o altă echipă a Croației, dar și un alt Cakir. Care tratează multe faze în favoarea croaților. Valoarea, determinarea și acest sprijin le sunt suficiente pentru a duce meciul în prelungiri. Sime Vrsaljko centrează perfect, Walker – fundaşul dreapta transformat în central -, se culcă pe o ureche, Perisici vine, îi pune talpa deasupra capului (68) şi mută tabela din loc. Același turc dictase eliminare pentru o intrare asemănătoare a jucătorului lui United, Nani, într-un meci de UCL de-acum câțiva ani, dar acum decide altfel. După cum avea să treacă peste o altă fază, la un fault în careul croat, privându-i pe britanici de un penalty.

Iar în prelungiri tot croații dau lovitura. Walker a ratat o degajare, Stones ajunge al doilea la o minge „plouată” și Mandzukici nu iartă. Este 2-1, croații ridică un zid, englezilor le lipsește vigoarea, și totul este jucat.

Momentul cheie

Probabil că sunt mai multe, dar l-am ales pe cel din minutul 30. Atunci Kane și Sterling s-au aflat la 10 metri cu Subasici între ei. Kane a încercat să devină erou, Subasici a parat cu piciorul, iar apoi același Kane a trimis în bară, de unde mingea a ricoșat în portarul croat și a ieșit în corner. Cu o pasă, soluție pe care a ales-o de multe ori, îl putea aduce pe Sterling în postura să marcheze din situații similare cu Neymar și Firmino în acel 2-0 al Braziliei contra Mexicului. Tot 2-0 putea să fie și acum și poate că meciul avea altă desfășurare.

Golurile

5: Trippier deschide scorul executând perfect o lovitură liberă: 0-1.

68: Perisici egalează cu un procedeu din kung-fu: 1-1.

110: Mandzukici își arată clasa și îi duce pe croați în finală: 2-1.

Formații

CROAȚIA: Subašici – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinici (95 Pivarici) – Brozovici – Rebici (101 Kramarici), Modrici (119 Badelj), Rakitici, Perišici – Mandžukici (115 Corluka). Antrenor: Z. Dalici

ANGLIA: Pickford – Walker (112 Vardy), Stones, Maguire – Henderson (97 Dier) – Trippier, Lingard, Dele Alli, A. Young (91 Rose) – Sterling (74 Rashford), Kane.
Antrenor: G. Southgate

Adaugati comentariu