World Cup 2018- Meciul 8: Cronică Croația-Nigeria 2-0

Croația-Nigeria

Croația-Nigeria 2-0 ne-a arătat că experiența poate să fie determinantă, europenii reușind să depășească cea mai tânără echipă prezentă la turneul din Rusia.

Nigerienii au venit cu un echipament spectaculos și cea mai tânără formație, dar tocmai lipsa de experiență i-a costat. Etebo și-a trecut în cont un autogol, al doilea pentru nigerieni în turnee consecutive, un record, iar din acel moent, croaii, cu o formație experimentată, nu le-au mai lăsat vreo șansă. Campionii Africii mai speră, dar au șanse puține să meargă mai departe, în timp ce europenii așteaptă acum derbyul cu Argentina.

Momentul cheie

Minutul 32. Mandzukic reia cu capul, mingea are o traiectorie în afara porții, dar Etebo este pe traiectorie și își trece în cont al doilea autogol al africanilor la actualul turneu, după cel al marocanilor. Este 1-0 pentru Croația, care poate începe să se gândească la meciul cu Argentina.

Golurile

32: Etebo (Nigeria) deviază în proprie poartă o minge trimisă cu capul de Mandzukic: 1-0.

71: Trost-Ekong îl ține pe Mandzukic, este penalty, iar Modric (Croația) transformă: 2-0

Formații

Croația: Subasici – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinici – Rakitici, Modrici – Rebici (78 Kovacic), Krmarici (60 Brozovic), Perisici – Mandzukic (86 Pjaca). Selecționer: Zlatko Dalic.

Nigeria: Uzoho, Abdullahi, Balogun, Troost-Ekong, Idowu – Ndidi, Etebo – Moses, Mikel (88 Simy), Iwobi (62 Musa)- Ighalo (72 Iheanacho). Selecționer: Gernot Rohr.

 

Adaugati comentariu