World Cup 2018- Meciul 9: Cronică Costa Rica-Serbia 0-1

Costa Rica-Serbia, primul meci al zilei de azi şi al Grupei E, s-a terminat cu victoria cu 1-0 a europenilor. Serbia îşi menţine palmaresul impecabil în faţa ţărilor din zona CONCACAF la Cupa Mondială şi se anunţă un adversar de temut pentru România în nou înfiinţata Ligă a Naţiunilor.

A fost primul meci al Serbiei după 8 ani la un campionat Mondial. O ocazie specială şi pentru Branislav Ivanovic, fostul jucător al lui Chelsea devenind cel mai selecţionat jucător din istoria Serbiei, cu 104 meciuri la naţională.

Meciul a debutat abrupt, fără momente de tatonare. În primele 5 minute am avut ocazii mari de ambele părţi, doar imprecizia în faţa porţii făcând ca tabela să rămână neschimbată. Treptat, meciul s-a liniştit şi sârbii au preluat conducerea ostilităţilor, dar Navas şi coechipieri săi au rezistat în apărare. Cea mai mare ocazie a venit în minutul 40, când foarfeca spectaculoasă a lui Milinkovic-Savic a fost reţinută de portarul lui Real Madrid.

Momentul cheie

Navas a mai intervenit o dată salvator la începutul reprizei secunde, la pătrunderea lui Mitrovic, dar nu a mai avut ce face la lovitura liberă executată excelent de Kolarov. Costa Rica a terminat cu 3 vârfuri pe teren şi cu toată echipa în careul advers, dar nu a putut produce nimic notabil în atac până la final. Serbia are 3 puncte şi se va lupta cu Brazilia şi Elveţia pentru cele două locuri calificante din Grupa E. De partea cealaltă, Costa Rica va întâlni în meciul următor Brazilia şi pare ca şi eliminată de la această ediţie.

Golurile

56: Kolarov (Serbia) a executat impecabil, aproape de vinclu, o lovitură liberă de la 25 de metri

Formații

Costa Rica: Navas – Gamboa, Acosta, Gonzales, Duarte, Calvo – Venegas (60 Bolanos), Guzman (73 Colindres), Borges, Bryan – Urena (66 Campbell). Selecţioner: Oscar Ramirez.

Serbia: Stojkovic – Ivanovic, Milenkovic, Tosic, Kolarov – Matic, Milivojevic – Tadic (83 Rukavina), Milinkovic-Savic, Ljaic (70 Kostic) – Mitrovic (89 Prijovic). Selecţioner: Mladen Krstajic.

 

Adaugati comentariu