World Cup 2018: Miodrag Belodedici mizează pe echipele europene

Miodrag Belodedici, singurul fotbalist român care are în palmares două trofee ale Cupei Campionilor Europeni, spune că merge pe mîna europenilor la actuala ediție a Campionatului Mondial și analizează șansele a patru dintre participantele la turneul final. Interviu realzat de colegii de la Din Vestiar.

Belodedici

Belo, care este în opinia ta favorita la câștigarea Mondialului?

La fiecare ediție sunt câteva echipe favorite: Spania, Franța și Germania. Lor li se adaugă Brazilia și Argentina, dar eu văd mai repede o echipă din Europa ca învingatoare în finală.

SerbiaAi jucat în fostul spațiu iugoslav, motiv pentru care am dori să știm cum vezi șansele Serbiei și Croației la acest turneu.

Serbia are o grupa grea, cu Elveția și Brazilia. Sârbii spun că se vor califica mai departe, alături de brazilieni, dar să vedem ce va fi. În calificari au avut viață grea cu Austria, astfel că aș putea spune că Elveția nu este o echipa pe care trebuie să o trateze ușor.  Iar dacă vorbim despre croați, au jucat foarte bine la Campionatul European. Au o echipă foarte bună, și au jucători care evoluează la echipe foarte puternice din Europa. Pot ajunge sus, dar nu-i văd capabili să obțină nici măcar bronzul, precum în 1998. Eu cred că spaniolii, nemții și francezii sunt favoriți la Cupa Mondială.

Despre Argentina ce zici? 
Argentina a venit de multe ori ca favorită, dar pâna acum au arătat că nu pot câștiga Mondialul. Se pare ca Messi nu are în spate o echipă suficient de puternică. De multe ori nu a fost sprijinit în momentele cheie.

Dar despre Spania? Te întreb pentru că ești dintre cei care cunosc bine fotbalul spaniol.

Să vedem ce vor schimba la acest Campionat Mondial. Cred că echipele câștigătoare vor fi cele care vor avea un atacant puternic și centrări de calitate din benzi. Nu știu dacă va mai merge mult timp acest Tiki-Taka. Apărările au devenit foarte strânse, este destul de greu să pătrunzi pe zonă centrală.

Adaugati comentariu