World Cup 2018- STADIOANELE: Mordovia Arena

Mordovia Arena a fost construită între 2010 și 2012, costurile totale fiind de 300 de milioane de dolari. Este localizată în zona centrală a orașului și a fost realizată pentru a găzdui Spartakiada și festivitățile organizate cu prilejul împlinirii unui mileniu de la unificarea poporului mordovian cu celelalte grupuri etnice ruse.

Mordovia Arena înlocuiește Start Stadium, are o capacitate de 44.000 de locuri și se află într-un parc cu o suprafață totală de 122.700 metri pătrați. Designul are drept temă imaginea soarelui, simbol principal pentru miturile și legendele mordovienilor. Și din punct de vedere cromatic merge pe aceeași idee, folosindu-se tonuri de portocaliu, roșu, dar și albul, paleta de culori distinctivă pentru arta și tradițiile Mordoviei.

Mordovia Arena

La finele Campionatului Mondial o mulțime de structuri temporare urmează să fie demolate, iar capacitatea stadionului va scădea la 25.000 de locuri, pentru a deveni mult mai eficace din punct de vedere al costurilor. Spațiile rămase libere urmează să fie folosite pentru terenuri de baschet, tenis și volei, dar și pentru centre de fitness.

 

Detalii
Oraș: Saransk
Proiect: stadion nou
Capacitate: 44.000 de locuri
Echipa: FC Mordovia

Adaugati comentariu