World Cup 2018- STADIOANELE: Sankt Petersburg Stadium

Sankt Petersburg Stadium este cunoscut și drept Krestovsky Stadium sau Zenit Arena. A fost construit pe locul Kirov Stadium din Insula Krestovsky, a fost inaugurat în 2017, cu prilejul Cupei Confederațiilor, și urmează să găzduiască după Mondial jocurile echipei Zenit Sankt Petersburg.

Proiectul i-a aparținut niponului Kisho Kurosawa, care l-a gândit să semene cu o navă spațială care aterizează în Golful Finic. Atunci când a fost finalizat s-a constatat că întârzierea a fost de 518%, iar costul a ajuns la 1,1 miliarde de dolari, ceea ce a reprezentat o creștere cu 548% a bugetului inițial. Capacitatea sa este de 67.000 de locuri.

Dacă este unul dintre cele mai scumpe stadioane din lume, este, în egală măsură, și unul dintre cele mai moderne din punct de vedere tehnologic. Echipat cu un acoperiș retractabil și permițând eliminarea zonei de gazon, el poate găzdui orice tip de evenimente indiferent de sezon, chiar și în timpul iernii temperatura din interior fiind de 15 grade.

Sankt Petersburg

După Campionatul Mondial urmează să găzduiască meciurile cunoscutei formații Zenit St.Petersburg, iar peste doi ani tot aici vor avea loc trei meciuri din faza grupelor Campionatului European, dar și un sfert de finală.

Detalii
Oraș: Sankt Petersburg
Proiect: stadion nou
Capacitate: 67.000 de locuri
Echipa: Zenit Sankt Petersburg

Adaugati comentariu