World Cup 2018- STADIOANELE: Spartak Moscova

Spartak

Spartak Stadium sau Otkritie Arena (Arena Deschisă) este un stadion mutifuncțional construit începând cu primăvara lui 2010 pe terenul unui fost aeroport din districtul Tushino. 

Spartak, ”Echipa poporului”, este una dintre cele mai populare grupări ale Rusiei atât în fotbal, cât și în alte discipline. A fost fondată în 1922, dar a fost nevoită să evolueze pe stadioanele Dinamo, Lujniki și Lokomotiv. N-a avut propria arenă decât în 2014, primul joc, disputat pe 5 septembrie, atunci cînd Spartak a reizat, 1-1, cu Crvena Zvezda Belgrad.

Stadionul a găzduit în 2017 meciuri din cadrul Cupei Confederațiilor, iar acum este între gazdele Campionatului Mondial. Fațada sa oferă imaginea unui lanț de diamante care formează logo-ul echipei Spartak, iar grație unui sistem special de iluminare culorile folosite sunt diferite în funcție de echipa gazdă (roșu-alb pentru meciurile lui Spartak sau cele roșu, alb și albastru atunci când evoluează naționala Rusiei).

Complexul găzduiește și Muzeul Spartak, Fan Clubul oficial și magazinul oficial al echipei. După Campionatul Mondial, în imediata sa apropiere urmează să fie construit și un complex rezidențial. Costurile de până acum sunt estimate la 430 milioane de dolari.

Spartak

Detalii
Oraș: Moscova
Proiect: stadion nou
Capacitate: 45.000 de locuri
Echipa: Spartak Moscova

Adaugati comentariu