World Cup- GRUPA D: Croația

Croația joacă la Campionatul Mondial din 2018 ultima șansă de a câștiga ceva important pentru această talentată generație. Totuși, relația problematică cu fanii, care îi displac deoarece jucătorii nu au luat atitudine în fața a ceea ce cred fanii, și anume că federația croată este coruptă, înseamnă că suportul de acasă se ofilește.

Croatia

Lecția din calificări
Tactici neașteptate pot produce rezultate imediate, dar acestea nu pot reprezenta o soluție permanentă. Pentru a treia campanie de calificare la rând, Croația a schimbat selecționerul înaintea unui meci decisiv. I s-au dat trei zile lui Zlatko Dalic pentru a se acomoda cu jucătorii înainte de a înfrunta Ucraina pentru un loc de play-off. Și Dalic a reușit să își atingă obiectivul.

Puncte forte
Formează un grup de mult timp. Când sunt motivați cum trebuie, Croația poate obține rezultate foarte bune.

Puncte slabe
Este o lipsă de echilibru mai ales la mijlocul terenului. Niciun manager nu a reușit să rezolve enigma Luka Modric-Ivan Rakitic și să folosească talentatul duo într-un fel încât să se completeze unul pe altul, în mare parte pentru că nu au în echipă un mijlocaș la închidere.

Cel mai probabil să…
Nu reușească să se ridice la nivelul așteptat de valoarea individuală a jucătorilor. Adică să rămână o speranță eternă.

Cel mai puțin probabil să…
Producă un star în devenire, deoarece Dalic și-a pus speranțele în vechea gardă.

Ce speră ei să se întâmple
Să egaleze performanța din 1998 când au câștigat medaliile de bronz și să recâștige inimile fanilor.

Ce se va întâmpla
Dacă nu câștigă meciul de deschidere conta Nigeriei, croații ar putea fi condamnați.

JUCĂTOR CHEIE: Luka Modric

ModricTotul este despre Modric. Luka stabilește tempo-ul, conectează liniile și oferă o forță creativă chiar și când nimeni altcineva nu joacă bine. Dar omul lui Real Madrid are multe pe cap și misiunea lui este îngreunată de imaginea negativă creată printre suporteri. Oare va fi capabil să se axeze total pe fotbal în această vară?

 

 

 

SELECȚIONER; Zlatko Dalic
Dalic i-a adus pe Al Ain din Emiratele Arabe Unite în finala Ligii Campionilor Asiei din 2016. El este optimist și are o figură tânără, în ciuda celor 51 de ani.

ECHIPA PROBABILĂ (1-4-2-3-1): Subasic- Vrsaljko, Corluka, Vida, Strinic- Badelj, Rakitic- Mandzukic, Modric, Perisic- Kramaric.

 

PALMARES LA WORLD CUP

Membru FIFA din 1992
1994 Nu au participat
1998 Locul 3
2002 Grupe
2006 Grupe
2010 Nu s-au calificat
2014 Grupe

Adaugati comentariu