World Cup- GRUPA D: Nigeria

Deși nu este cea mai bună echipă din istoria Nigeriei, această colecție de individualități formează un grup unit cu un scop comun care i-ar putea ajuta să obțină rezultate bune în Rusia. Ei vor să arate că au valoarea echipei din 1994 și 1998, și asta înseamnă optimi.

Nigeria

Lecția din calificări
Decizia de încredere în tineret este justificată. Această echipă are un joc cu ritm susținut, dar și-a menținut și forma fizică. Mai important, acum au jucători cheie care pot schimba soarta unui meci.

Puncte forte
Cu niște jucători cum ar fi Ahmed Musa și Joel Obi (mai sus), super vulturii pot avea reveniri spectaculoase. Victoria cu 4-2 în fața Argentinei în noiembrie după ce au fost conduși cu 2-0, dovedește acest fapt.

Puncte slabe
Este o adevărată dilemă în poartă. Ikechuku Ezenwa are 29 de ani și nu a jucat niciodată pentru un club din afara țării sale natale, dar a devenit totuși prima opțiune pentru Nigeria pentru că Vincent Enyeama nu joacă la Lille și Carl Ikeme a fost sfătuit să nu mai joace după ce a fost diagnosticat cu leucemie. Defensiva nu este testată în meciurile tari, ceea ce îl îngrijorează pe antrenorul Gernot Rohr.

Cel mai probabil să….
Lanseze atacuri fulgerătoare de la o poartă la alta în câteva secunde – trebuie doar să înscrie când ajung acolo…

Cel mai puțin probabil să….
Se facă glume proaste pe seama echipamentelor lor, care sunt frumoase în acest an.

Ce speră ei să se întâmple
Să învingă Croația și apoi să spere la calificare.

Ce se va întâmpla
Este destul de greu ca Nigeria să se califice din această grupă, mai ales dacă nu câștigă meciul de deschidere.

JUCĂTOR CHEIE: Victor Moses

Victor MosesPlecarea lui John Obi Mikel în China l-a transformat pe Moses în cel mai cunoscut jucător din echipa sa. Acesta va trebui să imprime mentalitatea sa de câștigător întregii echipe. Antrenorul Antonio Conte a transformat atacantul de 27 de ani într-un fundaș, dar Nigeria se așteaptă ca Moses să creeze ocazii jucând într-o poziție mai avansată.

 

SELECȚIONER: Gernot Rohr
Fostul antrenor al Gabonului, Nigerului și a Burkinei Faso a preluat o echipă bătrână a Nigeriei și a întinerit-o substanțial. El este adeptul fotbalului ofensiv.

Gernot Rohr

ECHIPA PROBABILĂ (1-4-3-3): Ezenwa- Abdullahi, Troost-Ekong, Balogun, Echiejile- Onazi, Mikel, Ndidi- Moses, Simon, Ighalo.

PALMARES LA WORLD CUP

Membru FIFA din 1960
1962 Nu s-au calificat
1966 Nu au participat
1970 Nu s-au calificat
1974 Nu s-au calificat
1978 Nu s-au calificat
1982 Nu s-au calificat
1986 Nu s-au calificat
1990 Nu s-au calificat
1994 Optimi
1998 Optimi
2002 Grupe
2006 Nu s-au calificat
2010 Grupe
2014 Optimi

Adaugati comentariu