WRC 2020 – Raliul Mexicului: Ogier lider după prima zi completă, Fiesta lui Lappi ia foc

WRC 2020 Raliul Mexicului etapa 3

Pe o vreme caniculară, Raliul Mexicului, a treia etapă a sezonul 2020 continuă neperturbat în ciuda pandemiei de coronavirus (Covid-19).  Sebastian Ogier pe Toyota Yaris a stat departe de problemele care i-au lovit pe rând pe adversarii săi încheind prima zi completă a competiției cu o diferență de 13,2s față de pilotul M-Sport Ford, Teemu Suninen. Elfyn Evans a încheiat pe trei, depășindu-l pe Ott Tänak pe ultima specială a zilei de vineri desfășurată pe străzile orașului Leon.Ogier a preluat de la începulu zilei secunde conducerea de la Tänak, lider după proba specială de deschidere de vineri El Chocolate,  și a rămas lider pe parcursul întregii zile, capitalizând timp ca urmare a unei greșeli care nu îl carcterizează pe Estonian nevoit să-și aducă „șchiopătând” Hyundai-ul I20 la finalul probei speciale cu avarii la suspensia punții spate.

Ford Fiesta în flăcări

Performanța lui Suninen pe complicatele probe de pămând de pe drumurile mexicane a fost umbrită de abandonul spectaculos al coechipierului său Esapekka Lappi, al cărui Ford Fiesta a fost cuprins de flăcări, imediat după reparcurgerea probei El Chocolate. În ciuda eforturilor echipelor de pompieri mașina a ars în întregime.

WRC 2020 Raliul Mexicului etapa 3
WRC 2020 Raliul Mexicului etapa 3: Fordul Fiesta WRC pilotat de Esapekka Lappi a ars complet

Liderul campionatului, Evans, a încheiat etapa pe locul trei cu Yaris. Fiind primul pe drum, galezul s-a luptat cu aderența scăzută pierzînd în final 33,2s față de lider până la finalul zilei.

În ciuda celor peste 40 de secunde diferență față de protagoniști după prima probă, Tanak a arătat că nu se lasă învins și cu determinare a revenit printre primii. Un pilotaj la limită pe a doua trecere pe proba Las Minas 2 a făcut ca pilotul i20 să urce patru poziții într-o singură probă. Doar 0,2 s îl mai separau de Evans la finalul zilei.

O zi neagră pentru Hyundai

Revenirea lui Tanak s-a produs și caRT urmare a abandonului lui Thierry Neuville. Belgianul se lupta în primii trei când i20-ul său s-a oprit cu problem electice. Mașina identică a lui Dani Sordo a sucombat și ea ca urmare a unei problem tehnice, ceea ce a transformat ziua într-un pe care echipa din Germania sigur va dori să o uite rapid.

WRC 2020 Raliul Mexicului etapa 3
WRC 2020 Raliul Mexicului etapa 3: Thierry Neuville/ Hyundai i20 abandonează ca urmare a problemelor tehnice

Kalle Rovanperä a încheiat al cincilea la finalul unei zile grele. El a supraviețuit unei pene lente câzând la doar 2,3s în spatele lui Tanak. Gus Greensmith a stat departe de problem încheind cu Fiesta sa pe șase. Pe măsură ce piloții reveneau în parcul de service din Leon, îl mai despărțeau de Rovanpera 41 de secunde.

Bulacia lider la WRC3 cu Citroen C3

Liderul WRC2 Pontus Tidemand a încheiat pe șapte la volanul Skodei Fabia, cu 51,1s în fața rusului Nikolay Gryazin cu i20. Bulacia a terminat pe nouă, devenind lider al categoriei WRC3 cu modelul Citroen C3, în timp ce Emilio Fernandez a completat tabloul la 2m45,5s diferență.

WRC 2020 Raliul Mexicului etapa 3
WRC 2020 Raliul Mexicului etapa 3- Bilacia Lider după două zile în WRC3 Cu Citroen C3

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top