Yacht made by Mercedes-Benz

Yacht Mercedes

După ce și-au demonstrat valoarea conturând opere de artă pe șosea, designerii Mercedes-Benz se apucă de proiectat yachturi. ”Arrow 460 Granturismo” este primul exemplu de îmbinare între performanța ultimelor autoturisme sport produse de germani și aspectul unui automobil clasic. El se plimbă în largul Coastei de Azur cu ocazia prezentării oficiale.

Este un concept nou printre constructorii de bărci: acesta combină avantajele unei bărci deschise cu cele ale uneia închise, într-un design unic, permițând deopotrivă călătoriile scurte și rapide și nopțile petrecute la bord. Cei 14 m lungime îi permit să găzduiască până la 10 persoane la bord, în timp de motorul de 960 CP le garantează senzații unice. Pasagerii au locuri pe scaune și pot urmări călătoria în confort total, fără a fi deranjați de curent. Cele câteva măsuțe și paturi extensibile îi vor satisface și pe cei mai exigenți călători, în timp ce pasagerii cu rău de mare vor aprecia baia decorată luxos. Practic, nimic din ceea ce-și poate dori proprietarul unui astfel de vas nu lipsește, de la aerul condiționat și sistemul audio de înaltă fidelitate, la crama de vinuri și mașina de făcut gheață.

Yacht Mercedes

Mercedes dă peste cap tradiția de a folosi lemn pentru podeaua yachturilor, preferând să căptușească cu nobilul material suprafețe extinse din interiorul yachtului, în timp ce podeaua este realizată dintr-un material compozit. Astfel, contrastul dintre lemnul fin de eucalipt și aspectul granulat și aderent al podelei creează o atmosferă unică. Suprafețele vitrate sunt realizate folosind tehnolgia Magic Sky Control, preluată de la autoturismele Mercedes și permit selectarea electronică a cantității de lumină care le străbate. Mai mult, privite din exterior, geamurile sunt argintii, la fel ca și cele ale conceptului F015 și se integrează perfect în cromatica yachtului.

Yacht Mercedes

Pe ape calme, gigantul poate pluti cu până la 56 km/h iar în condiții speciale poate atinge 75 km/h. Cele 13.6 tone maxim admise sunt împinse de două motoare diesel, alimentate din rezervorul de motorină cu o capacitate de 1200 l.

Adaugati comentariu